Op initiatief van de Provincie Antwerpen reiken Voka – Kamer van Koophandel Kempen en de Provincie Antwerpen donderdag 26 september in De Vesten in Laakdal voor de zesde keer de Award Excellente Onderneming voor het arrondissement Turnhout uit. Vanaf vandaag stellen we drie dagen lang de genomineerden aan u voor. De eerste genomineerde is Belgabroed uit Merksplas.

Provincie Antwerpen en Voka – Kamer van Koophandel Kempen slaan voor deze prijsuitreiking opnieuw de handen in elkaar en nomineren samen drie uitzonderlijke Kempense groeibedrijven. Deze bedrijven worden geselecteerd op basis van hun groei in omzet, personeel en toegevoegde waarde tijdens de voorbije drie jaren. Cijfers die vertalen dat het hier om creatieve bedrijven gaat, bedrijven ook met een visie op de toekomst.

Drie miljoen eieren per week

De eerste genomineerde dit jaar is Belgabroed uit Merksplas. Dit op en top familiebedrijf kweekt braadkippen en via dochteronderneming Incubel worden broedeieren in een groot deel van de wereld verspreid. ‘Wekelijks zijn we goed voor een productie van anderhalf miljoen vleeskuikens’, zegt Carl Destrooper. ‘Kuikens die op zes weken tijd uitgroeien tot slachtrijpe kippen. Daarnaast voeren we eenzelfde aantal broedeieren uit naar het Midden-Oosten, Noord- en Midden-Afrika en Rusland.’                                           

Kwaliteit

Belgabroed beschikt over een eigen ingenieus kweekprogramma, al de eieren komen van hennen en hanen die in vermeerderingsbedrijven in scharrelstallen zitten. ‘Zowel onze kweekdieren als onze braadkippen worden uitstekend verzorgd’, vertelt Destrooper. ‘De honger naar kwaliteits- en welzijnsverbetering in ons bedrijf is bijzonder groot. Het fokmateriaal is voor iedereen hetzelfde. Het verschil wordt vooral gemaakt door de focus op hygiëne en kwaliteit, omdat die de gezondheid van de eendagskuikens sterk beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het drinkwater of het managen van de ventilatie. Er wordt hier goed gezorgd voor de eieren en de kippen.’

Ledenbeurs en jarige bedrijven

Ook dit jaar combineert Voka Kempen de uitreiking van de Award Excellente Onderneming met de jaarlijkse ledenontmoeting en de viering van de jarige bedrijven. Voor en na de awarduitreiking kunnen de aanwezigen een bezoek brengen aan in een informele netwerkbeurs waarop de nieuwe leden van Voka Kempen zich voorstellen.