U bent hier

Volkoremet op 4 augustus in Lichtaart

Kasterlee
20.07.2013 - 10.42u
Door: Hans Vertommen

De Koninklijke vereniging van Steltlopers uit Merchtem is op 4 augustus zeker de blikvanger van de Volkoremet Lichtaart. Deze vijftigkoppige folkloregroep, uitgedost in hun fraaie pakjes met de Belgische driekleur, was reeds te gast in 15 landen uit verschillende werelddelen.

De Volkoremet  is met  haar meer dan 140 stands een van de grootste ambachten- en folkloremarkten in Vlaanderen. Het is een oogst- en hobbyfeest met een brede waaier aan activiteiten uit de volkscultuur. Je ziet er  staattheater, dansvoorstellingen met country- en linedans tot creatieve jeugddans, vendelzwaaien en vlegeldorsers.  Je vindt  er oude  landbouwmachines, tratoren en oude dorsmolens in actie. Je bewondert er  oude woonwagens. Je proeft een streekproduct, woont een  roofvogelshow bij of  kijkt naar een demonstratie ganzen of schapen drijven. Op de hoek van de straat speelt de orgelman terwijl een aapje op zijn schouder danst. Je herbeleeft de jaren zestig met muziek van The Vickings  of  zingt mee met populaire volksmuziek. Je praat er met de mandenvlechter, de stoelenmatter, de vlasbewerker, de smid, de sigaren-, gareel of  klompenmaker. Je laat je scheren door de barbier of  je ontdekt er leuke hobby’s  zoals kantklossen, miniatuurbouw, poppen en juwelen maken….Wie zich een beeld wil vormen van de vorige edities kan surfen naar http://www.lichtaartsekloppers.be

Datum : zondag 4 augustus van 11u00 tot 18u00 - plaats : Centrum van Lichtaart  Toegangsprijs :  4 euro (-12 jaar gratis).

 

 

imageMeer nieuws

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh

Belgisch duel in halve finale Sharm El Sheikh
Herentals | Internationaal 23.09.2017 - 19.01u

Reisadvies naar Catalonië (Spanje) aangepast

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.41u

Romelu en Kevin blijven supergas geven

Romelu en Kevin blijven supergas geven
Nationaal | Vlaanderen 23.09.2017 - 18.09u

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel

WK Bergen : Herenthoutse wielerfans willen Belgische wereldtitel
Herenthout | Internationaal 23.09.2017 - 10.55u

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing

Vlaamse regering bereikt akkoord over alternatieve energieheffing
Kempen regio | Vlaanderen 23.09.2017 - 10.36u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto