Afgelopen zaterdag stond een belangrijk duel op het programma voor twee ploegen die onderaan het klassement bengelen. Herenthout had in het begin af te rekenen met een aantal missers waardoor ze snel op achtervolgen waren aangewezen. Er onstond een 8-puntenkloof met 4-12 als gevolg. Ondanks de nodige time-outs van de coach konden de Herenthoutse dames het spel niet doen kantelen.

Bij 14-24 serveerde Lint voor hun eerste setbal. Herenthout spartelde nog meer dan tegen en scoorde 8 punten op rij, mede dankzij een sterke service van Shani Heylen. De remonte kwam net te laat en Lint kon toch de eerste set afmaken met 22-25.

In de tweede set kreeg Herenthout meer grip op de tegenstander en sloegen ze snel een kloof, tijdens de eerste technische time-out stond er een 8-3 voorsprong op het scorebord. Hierna smolt de voorsprong snel weg en kon de set herbeginnen met een 9-9 stand. Vanaf dat moment ging het spel gelijk op maar na de tweede technische time-out namen de Lintse dames een kleine voorsprong die ze niet meer uit handen gaven, 20-25 was de finale setstand.

De derde set was er één met spanning, een zeer gelijkopgaand en boeiend spelbeeld. Lint kreeg de eerste matchballen, maar Herenthout werkte deze weg. Uiteindelijk moesten ze toch hun meerdere erkennen en eindigde de match met 24-26.