Na een mindere prestatie vorige week stond dit weekeinde voor Mendo weer een zware dobber op het programma. Vosselaar stond tweede in de reeks, Mendo 8ste.

Mendo werd weer geconfronteerd met het ziekte - en kwetsurenspook en moest opnieuw aantreden met verschillende vervangers.

De eerste set begon desastreus voor de thuisploeg: 0-9 binnen de kortste keren met 5 kill blocks tegen...

De thuisploeg kreeg geen voet aan de grond, Michel Mariën probeerde tijdens de time-outs wat bij te sturen, maar zonder resultaat: de bezoekers speelden bijzonder secuur en walsten over de thuisploeg. Via 4-16 werd de set uitgespeeld bij 8-25. Welgeteld een afgewerkte aanval van Mendo en ontelbare killblocks van Vosselaar vatten de eerste set samen.

Sterk Vosselaar

De tweede set gaf een ander spelbeeld: Mendo kon enkele punten voorsprong nemen (5-2) maar slaagde er niet in die vast te houden (6-8). Vosselaar bouwde zijn voorsprong gestaag uit (11-16). De thuisploeg vocht zich dan toch terug in de wedstrijd en recupereerde tot 19-19 met enkele punten van Ward Van Dijck. Enkele foutjes van Mendo zorgden ervoor dat de bezoekers terug konden uitlopen (20-24). Het einde van de set werd nog spannend (22-24) maar dan duwde Vosselaar opnieuw door: 22-25.

Tijdens de derde set behielden de bezoekers een stevig en stabiel overwicht. Via 3-8 naar 11-16. Mendo kreeg geen voet aan de grond, en een droge 15-25.

Vosselaar won oververdiend de wedstrijd: deze stevige, secure en stabiele ploeg zal zeker in het oog gehouden worden bij het uitreiken van de prijzen in Liga B.

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts; Bob Douwen; Wout Van Dijck; Menno Van De Velde; Ward Van Dijck; Stijn De Becker, Jorrit Jespers (l) : vielen in Ward Van Dijck, Toon Swinnen, Wouter Gijsemans

verslag: Filip Duwaerts/Mendo/Nnieuws.be