Mendo staat momenteel op een verdienstelijke 5e plaats terwijl we Nivelles terugvinden in de staart van de rangschikking. Op papier leek het misschien een makkelijke opdracht maar de mannen van Nivelles zakten af naar Booischot met het vaste voornemen om daar punten te pakken.

De thuisploeg begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd maar toch waren ze constant op achtervolgen aangewezen. Ondanks sterk aanvallend werk van Maarten Van Dyck en knappe blokkerende acties van Joren Appels en Ruben Duwaerts konden ze pas bij 20-20 de kloof dichten.

De 1ste set werd, na enkele opslagmissers op rij, met het kleinste verschil afgesloten met een door de tegenpartij fel betwiste ace van Bob Douwen. De frustratie bij de bezoekers was groot maar die had enkel tot gevolg dat ze bij het begin van de 2de set een gele kaart gepresenteerd kregen. (6-8, 14-16 en 28-26).

In deel 2 zat Mendo goed in de startblokken en liep 8-4 uit maar de bezoekers lieten niet begaan. Teveel persoonlijke fouten van de thuisploeg in combinatie met flitsende aanvallen van Sébastien Pascolo en Gil Hofmans lieten de bezoekers bij 12-12 terug aansluiten. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het aanwezige publiek kon genieten van hoogstaand volleybal. Wout Van Dyck zette de mannen van Nivelles enkele keren op het verkeerde been met listige 2de handsballen maar bij het einde van de set bleven de bezoekers nèt iets beter bij de les en brachten de bordjes in evenwicht.  (15-16, 24-26)

De thuisploeg liet zich niet uit haar lood slaan en nam revanche door van set 3 een echte volleybaldemonstratie te maken. Enkele mooie opslagreeksen van Wouter Gijsemans en Ruben Duwaerts bracht de stand via 8-2 naar 16-4. De thuisploeg bleef heel geconcentreerd spelen en won de set makkelijk maar oververdiend met 25-14.

Wie dacht dat de wedstrijd nu gespeeld was kwam bedrogen uit. De mannen van Nivelles waren niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en ze vochten zich terug in de wedstrijd. Tot 17-17 kregen we een gelijkopgaande wedstrijd maar dan staken de bezoekers een tandje bij en liepen via 17-19 uit naar 18-23. Coach Raf Vekemans probeerde nog via een wissel het tij te keren maar ook de inbrachte Michel Marien kon niet voorkomen dat Nivelles de set won. (8-5, 15-16, 19-25).

In de tiebreak nam de thuisploeg onmiddellijk het heft in eigen handen en bouwde een veilige voorsprong op (8-3) Nivelles had geen verweer tegen het collectief goed draaiende Mendo en slaagde er niet meer in om de receptie onder controle te krijgen waardoor ze ook niet meer tot scoren kwamen. De thuisploeg bleef rustig afwerken en haalde set en matchwinst makkelijk binnen. (15-7)

Coach Raf Vekemans kan tevreden terugblikken op de wedstrijd : “Ik zag dat de vechtlust terug in de ploeg zat en ondanks enkele mindere momenten in de wedstrijd hebben de mannen zich terug goed herpakt. Met het vooruitzicht op de zware examenperiode hebben we vandaag belangrijke punten gepakt. Deze welverdiende zege, waarvoor ze met alle neuzen in dezelfde richting hebben gestreden, zorgt ervoor dat we met een goed gevoel en vol vertrouwen naar de volgende matchen kunnen toeleven.”

Na de toch wel verrassende uitschakeling in de beker van Antwerpen tegen WEZO eerder deze week kunnen we de heren van Mendo zich vanaf nu volledig concentreren op de competitie. Het doet bij de supporters ook de verwachtingen naar een spectaculair vervolg van dit seizoen stijgen!

Op naar het volgende competitieweekend waarin we het opnemen in entegen Kapellen.

Speelden : Ruben Duwaerts, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Bob Douwen, Marijn Claes (libero)

Kwamen in : Yannick Slaets, Michel Mariën

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be