Na de ietwat teleurstellende resultaten van de voorbije weken waren de heren van Mendo gisteren extra gemotiveerd om te winnen  tegen de nieuwkomer in de Liga B : BVMV Focus Vosselaar.  Jan Weyns & co  bewezen dit seizoen al meerdere keren dat ze het hun tegenstander knap lastig kunnen maken dus wisten onze mannen dat ze het niet gemakkelijk zouden krijgen.

Geheel in de sfeer van de verbouwingswerken in en rond de sporthal ’t Diepvenneke trok Mendo Booischot met een totaal vertimmerde ploeg naar Vosselaar.  De voorbije weken vielen zowel Robin Adriaensen (knieblessure) als  Nathan Peeters (enkelkwetsuur) voor langere tijd uit. Yannick Slaets nam de moeilijke taak van hoofdaanvaller op zich en deed dat met verve!

Voor de mannen van Mendo was het even wennen maar naarmate de 1ste set vorderde begon het  steeds beter te draaien. Door enkele listige plaatsballen van Michel Mariën en Bob Douwen werd de 8-6  achterstand bij de 1ste technische time-out omgebogen naar een 14-16 voorsprong bij TTo 2. De bezoekers gaven die voorsprong niet meer uit handen en wonnen verdiend en makkelijk met 17-25. (8-6,14-16,20-25)

In de 2de set zat de thuisploeg direct goed in de wedstrijd en bij de 1ste TTO keken de mannen van Mendo al tegen een 8-4 achterstand aan. Ondanks een miraculeuze redding van Michel Mariën,   prachtaanvallen van Yannick Slaets en mooi blokkeerwerk van Bob Douwen slaagden de bezoekers er niet meer in om de kloof te dichten .  Jan Weyns en Glenn Sommen waren zowel aanvallend als serverend te sterk voor Mendo en brachten de bordjes in evenwicht. (8-4, 16-12, 25-20).

De alom gekende vechtlust van de mannen van Mendo kwam in set 3 weer boven en Michel Mariën nam zijn ploeg op sleeptouw om zowel verdedigend als aanvallend de thuisploeg te overklassen en de oververdiende setwinst te pakken.  Bij 15-14 zette Yannick Slaets na een spectaculaire rally de bordjes in evenwicht. Vosselaar ging  TO 2 in met voorsprong in maar de veer was gebroken en de bezoekers wonnen vlot met 20-25. (8-5, 16-15, 20-25)

Opslagmissers aan beide kanten maakten dat set 4 snel gespeeld was. Mendo kon geen weerwerk bieden tegen de krachtige aanvallen van de ingebrachte Dirk Luyten.  Jan Weyns en Glenn Sommen speelden  een  meer dan verdienstelijke wedstrijd  en  brachten samen met hun ploegmakkers  de bordjes in evenwicht. Op naar de tie-break!! (8-4, 16-13, 25-16)

Hierin ging het er aanvankelijk heel spannend aan toe en tot 8-9 kon de thuisploeg aanklampen maar  met een knappe servicereeks van Bob Douwen gecombineerd met een prachtig kill-block van Joren Appels  liep Mendo uit tot 8-13. Vosselaar kon de schade nog beperken maar Mendo ging verdiend met de overwinning lopen.  (7-8, 10-15)

Speelden : Yannick Wijnen, Yannick Slaets, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Michel Mariën, Bob Douwen, Marijn Claes (Libero)

Kwam in : Wout Van Dyck

Verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be