In dit bekerweekend stond er in 2e Divisie toch één competitiewedstrijd op het menu. De leider & de rode lantaarn namen het tegen elkaar op. Al vroeg in de wedstrijd haalde de thuisploeg hun beste wapen boven, de service. Er werd strak en goed geserveerd en de bezoekers vonden hier geen antwoord op, wat resulteerde in een vlotte 25-13.

In de tweede set probeerde VC Herenthout het tij wat te keren en startte sterk. Ze waren gretig in duels en er werd een paar keer goed afgeblokt. Maar bij een 10-10 stand bracht de thuisploeg hun sterke opslag terug in stelling wat leidde tot een relatief makkelijk setoverwinning met 25-19.

De derde set was eerder een herhaling van de beginfase. Vlotte opslagen & sterke aanvallen zorgden ervoor dat de wedstrijd snel was uitgespeeld (25-12).