Maandag gingen de leden van de NSB Noorderwijk/Morkhoven, de Koninklijke Fanfare De Noorderzonen, overheden en de afgevaardigden van de verenigingen na de kransneerlegging aan het oorlogsmonument op de nieuwe begraafplaats aan het Averechts kapelletje, naar de lindendreef in het dorp.
 
Daar had de inhuldiging en de inzegening plaats van een nieuw boomkapelletje. Het vervangt het sinds lang verdwenen oud kapelletje, dat werd aangebracht als herinnering aan het jonge oorlogsburgerslachtoffer Henri Bouwen (5/9/1944), zoon van de toenmalige Noorderwijkse secretaris. De jongen werd samen met enkele vriendjes neergeschoten op de plaats waar het kapelletje en gedenkteken werd onthuld. Voor Henri Bouwen kwam de bevrijding een uur te laat.
 
Pastoor Notelteirs wijdde het kapelletje in. Er staat een blauw mariabeeld in.
 
Er was heel wat belangstelling voor het initiatief van heemkring Notrevic. Die kan bogen op een geslaagde en ingetogen plechtigheid.
 
Maria Bouwen, de zus van Henri Bouwen, was samen met een deel van de familie naar Noorderwijk afgezakt om de plechtigheid bij te wonen.