Op zondag 18 september zwaaien bij 10 land- en tuinbouwbedrijven in de provincie de deuren open tijdens de Dag van de Landbouw. Alleen in het Neteland kan je al terecht op een bedrijf in Lille, in Herenthout, Wiekevorst en Noorderwijk.

De volgende dagen blikken we op de Landbouwdag vooruit. Het bedrijf van Guy Van Bedts in Herenthout mag zondagnamiddag het bezoek verwachten van Sonja De Becker, de voorzitster van de Boerenbond. Ze beloofde op de boerderij van Guy Van Bedts de handen aan de ploeg te zetten.

Wimpschranshoeve

Guy bouwde als jongste zoon het bedrijf van zijn ouders uit tot een melkveebedrijf met 70 melkkoeien. De aardappelwinkel werd verruimd tot een winkel met een breed assortiment. Recent bouwde Guy nog een nieuwe jongveestal voor 65 dieren, een stroloods met overdekte stalmestopvang en een melktank met warmterecuperatie. Het afvalwater van de boerderij wordt gezuiverd via een rietveld.

Er is zondag heel wat animatie op het bedrijf van Guy Van Bedts. Het bezoek aan de Wimpschranshoeve, zoals de boederij van Guy Van Bedts noemt, zit in de fietsroute 'Smullen aan de Wimp'.

Je bent zondag bij Van Bedts welkom tussen 10 en 18 uur.