Vorselaar bestaat dit jaar “900 jaar”. Dat wordt gevierd tijdens twee feestweekends: 4-5 februari en 8-9-10 september 2017. Tijdens het eerste weekend werd onder meer Lichtmis-koopdag terug in ere hersteld en was er een heemkundige natuurwandeling door de landschappelijke geschiedenis van Vorselaar.  

Burgemeester Lieven Janssens: "In september gaan we onder meer een evocatie met toneel in de dreef (en aan kasteel) doen op vrijdag, zaterdag een urban trail door de gemeente (lopen/joggen door monumenten en gebouwen), een terrastheater in het centrum en een samenzing-evenement op zondag.  

We proberen ook tweemaal, op die weekends, iets duurzaam te creëren voor Vorselaar. In september gaat onze dorpspomp terug geplaatst worden op het Marktplein.

Er werd al een reuzegroot kunstwerk gezet “22900”: een gigantisch houtwerk ter ere van het feestjaar. Jef Boeckmans en Hugo Janssens (ereburgemeester maar tevens schrijnwerker) maakten als vrijwilligers de ganse constructie en plaatsten ze met veel trots in het centrum van Vorselaar."