Zondag 14 september 2014 kwamen zo'n 1.000 deelnemers in Noorderwijk sporten voor het goede doel. Voor de 5e keer werd die dag op het gemeenteplein door VZWberto de 'Clásica Egaña' georganiseerd, een benefiethappening met verschillende sportactiviteiten : een wandelzoektocht, begeleide fietstocht, jogging en bike/run van 28km van Scherpenheuvel naar Noorderwijk. De allerkleinsten kwamen zich uitleven in het kinderdorp met spel en animatie. De VZWberto heeft als doel kankerpatiënten en kankeronderzoek te steunen.


De Clásica Egaña werd in 2014 georganiseerd voor de 4 projecten die de VZW de afgelopen 5 jaar heeft gesteund: Cancer in Pregnancy, Olivia Hendrickx Research Fund, Villa Rozenrood en Kinderkankerfonds Kleine Prins.


Dankzij de steun van talrijke deelnemers en sponsors en de inzet van een 100-tal vrijwilligers kon de VZWberto een opbrengst van 32.000 euro overhandigen ofwel 8.000 euro aan elk project.

VZWberto is erg trots dat de vijf voorbije edities van het sportevenement een totaalbedrag van niet minder dan 83.000 euro heeft opgebracht.