De nieuwe site vrtnws.be straalt vertrouwen uit.  Een nieuwe site, een nieuwe app, een nieuw logo en een nieuwe naam: welkom op vrtnws.be, de plaats waar de openbare omroep voortaan online nieuws en duiding brengt. Altijd betrouwbaar en relevant. Zo vaak mogelijk helder en prikkelend.

Tien – nee, zelfs vijf jaar geleden nog bepaalden de media wanneer u geïnformeerd werd. Vandaag is alles anders. Nu bent u het die dat beslist. Op de trein, op de parking, op het toilet, in de wachtzaal, in de sportclub... Even de smartphone nemen en hup, u bent weer helemaal mee.

Misschien hebt u hem dan ook op Facebook zien staan: de mijlpaal die we de voorbije nacht op onze pagina hebben geplaatst. Op dat sociale medium kan je met zo'n bericht aanduiden dat er een belangrijke gebeurtenis in je leven heeft plaatsgevonden: een huwelijk, een geboorte, een diploma, een nieuwe job...

De voorbije nacht heeft een belangrijke gebeurtenis plaatsgevonden in de geschiedenis van de nieuwsdienst van de VRT. Vanaf vandaag is deredactie.be van uw computer, tablet of smartphone verdwenen en vervangen door vrtnws.be: een nieuwe site, een nieuwe app, een nieuw logo en een nieuwe naam.

Hoewel, dat laatste klopt niet helemaal. De eerste nieuwssite van de openbare omroep heette vrtnieuws.net. Net geen tien jaar geleden werd die vervangen door 'deredactie.be'. Al die jaren is door een ploeg uiterst gedreven mensen hard gewerkt om elke dag opnieuw – 24 op 24 en 7 op 7 – het betrouwbaarste en relevantste nieuws te brengen.

Daardoor groeide deredactie.be uit tot een van de grootste nieuwssites van het land, met dagelijks meer dan 400.000 unieke bezoekers. De dag van de verkiezing van Amerikaans president Trump verdubbelde dat getal. En op 22 maart 2016 surften anderhalf miljoen Vlamingen naar deredactie.be om uit betrouwbare bron te weten te komen wat er aan het gebeuren was.

Alvast veel kijk-, lees- en luisterplezier.

Brecht Decaestecker, hoofdredacteur digitaal VRT NWS

Alle succes vrtnws namens NNieuws.

NNieuws blijft uiteraard 24/24 uw nieuwspartner voor de regio Neteland Kempen ism PhotoNews en Belga News.