Martine Bruyneel heeft gisteren in haar zaak Pasta Tin in de Zandstraat 5 in Herentals bezoek gehad van een medewerker van Click+ voor een contract om een website te ontwikkelen.  Een slechte ervaring die op fraude duidt. Martine wil alle collega's handelaars in Neteland waarschuwen.

Martine doet haar verhaal : 'Uiteraard was ze hier heel erg geïnteresseerd in als beginnende ondernemer. Mooi verkooppraatje, heel professioneel, afleiding, resultaat contract getekend zonder de kleine lettertjes te lezen. Na haar bezoek en ondertekening van contract toch beginnen nadenken over bepaalde dingen tijdens gesprek, dan heb ik het contract heel nauwkeurig gelezen en ja hoor, ronduit in t zak gezet.

In het contract staat dus niets van wat zij ons beloofde. Ze zei een contract van 2 jaar, het waren er 4, ze zouden ons omhoog zetten op google, in contract staat dat ze niet kunnen garanderen dat dat gebeurt.

Het zou maandelijks opzegbaar zijn, ja, inderdaad, maar van de schadevergoedig van 60% van het totaal bedrag , zoals in contract beschreven, heeft zij niets vermeld. Er staat geen annuleringsclausule in het contract . Vroeger wel, maar in de recente contracten dus niet meer.

Haar naam is trouwens Bianca (niet zeker of het haar echte naam is), ze had geen visitekaartje. Ze heeft ons haar telefoonnr. gegeven, uiteraard wordt die niet beantwoord, je krijgt enkel voice mail. Ik heb daar vanmorgen x aantal sms'jes naar gestuurd, onbeantwoord uiteraard.

Maar Clickplus heeft contact met me opgenomen na tussenkomst Unizo en die persoon wist perfect welke smsjes ik verzonden had. Dus wslk gsm nr van firma die steeds onbeantwoord blijft, maar waar wel alle klachten op terecht komen.

Ik ben gisteravond en vannacht aan het Googelen geslagen en ja hoor, het internet wemelt van de reviews, threats en zelfs blogs, facebookpagina's, zelfs op twitter op een pagina, vol klachten van gedupeerde mensen.

Eveneens gevonden dat het moederbedrijf Proximedia is, dus Click plus is een dochterbedrijf, een van de vele, ze werken ook onder de naam Bepoint online, Bizzbook, MKBclickservice, Be Up, Bezoom, Globule Blue, Afe Benelux... En er zullen er ongetwijfeld nog meer zijn. U kan dit uiteraard verifieren.

Vanmorgen wilde ik dan actie ondernemen. Aangezien ik lid ben van Unizo, heb ik hen gecontacteerd.   Zij hebben bemiddeld en het contract is dus geannuleerd zonder schadevergoeding.

Ik wil de handelaars in de streek verwittigen aangezien ze hier dus duidelijk op jacht zijn. Het zijn echte wurgcontracten, ondernemers hebben dus geen bedenktijd, zoals particulieren, het is een beursgenoteerd bedrijf, dus het is niet gemakkelijk om er onderuit te komen.' 

Martine Bruyneel, Pastatin, Zandstraat 5.  Herentals.