Slechts één week na hun geslaagde Turnshow hebben de gymnasten van Corpus Sanum 3 medailles gewonnen op het Vlaams kampioenschap Dubbelmini in Hulshout.

Een volgelopen BLOSO-sporthal zag op de 44e Dans- & Turnshow een wervelend spektakel van jong en minder jong. Het thema "Multiculti" was in elk nummer de rode draad en toch was er een grote variatie in het programma. Voor de pauze kwamen de jongste groepen aan bod en ze namen het publiek mee naar alle uithoeken van de Wereld.

De dansgroepen die vooral het genre Hip Hop beoefenen lieten zich van hun veelzijdigste kant zien en brachten dansnummers met alle dansstijlen in verwerkt. De wedstrijdgroepen brachten hun oefeningen die zij in competitie dienen te doen verwerkt in een shownummer. De Show werd afgesloten met de "special guest" GYMBO. Dat is de mascotte van de Gymnastiek Federatie en alle leden van de club deden voor hem en het publiek de Gymbodans.

Vorige zaterdag stond het eerste Vlaams kampioenschap op het programma voor de Trampolineploeg van Corpus Sanum met Dubbelmini in Hulshout. De 9 geselecteerde gymnasten brachten 3 medailles mee naar Herentals.

Na de Provinciale titel en de overwinning in een Open klassement toonde Marie Vermeiren haar goede vorm en won op verdiende wijze de Vlaamse titel bij de B13-14-jarigen. Debutant in het A-niveau Lore Ooms sprong een regelmatige wedstrijd en werd beloond met een bronzen medaille.

Met 4 deelnemers in de categorie juniors waren de kansen groot op een podiumplaats. Maar veel pech en foutenlast zorgden ervoor dat Anouk Caers de meubelen moest redden en een zilveren medaille uit de brand sleepte.

Volgende maand volgen nog andere Vlaamse kampioenschappen en in mei een groot Belgisch kampioenschap met voor het eerst alle turndisciplines op één weekend in de Topsporthal in Gent. Op zondag 15 mei organiseert Corpus Sanum voor de 18e keer de Interclubwedstrijd Memorial Bjorn Serneels.

Foto's: Alle lesgevers van Corpus Sanum na de Dans- & Turnshow
Vlaams kampioene Marie Vermeiren (B13-14 jaar).