Week van de Amateurkunsten : Grobbendonk en Bouwel bruisten afgelopen weekend van kunst en cultuur. Schilderen, beeldhouwen, juwelen maken, fotografie,...  Een hele hoop creatief talent was te zien in tentoonstellingen en demonstraties tijdens de atelierroute in Grobbendonk en Bouwel.
Vrijdagavond volgde in gemeenschapscentrum De Volle Vaart een openingsfeest met optredens van Harmonie De Broedermin, De Singhende Geshellen, Onze-Lieve-Vrouwkoor, Hakuna Matata. (foto's)
Tentoonstelling 'Graven in Ouwen : een eeuw archeologie'.


Ook opende Mercurius, de Werkgroep Archeologie Grobbendonk, de tijdelijke tentoonstelling 'Graven in Ouwen. Een eeuw archeologie' in de kerk van Grobbendonk. Tijdens de Week van de Amateurkunsten en Erfgoeddag gaven ze de aftrap. Aan de hand van een tijdlijn van 1904 tot heden werd de geschiedenis van het archeologisch onderzoek in de gemeente in beeld gebracht. Met deze tijdelijke tentoonstelling is de gemeente Grobbendonk een vereniging rijker geworden. De Werkgroep Archeologie Grobbendonk wil in afwachting van het toekomstige gemeentelijk museum op deze manier een deel van de collectie toch toegankelijk maken voor het publiek.


De tentoonstelling is geopend van 25 april tot en met 23 oktober, elke zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak via archeologiegrobbendonk@gmail.com.   Foto's Dirk De Smollie / NNieuws.