U bent hier

Wegens groot succes opnieuw Mol Metten op zondag 21 mei

Mol | Neteland
15.05.2017 - 13.07u
Door: Mark Jaspers

Voormalig cultureel ambassadeur 't Centrum Bruist organiseert op zondag 21 mei van 10 tot 18 uur opnieuw Mol Metten. Ongetwijfeld vindt iedereen wel iets naar zijn gading op de verschillende markten. Ook heel wat handelszaken zijn die zondag open. Het Centrum wordt ter hoogte van de markten verkeersvrij gemaakt. De toegang tot alle markten is gratis.

Mol Metten is een aaneenschakeling van verschillende markten doorheen het Centrum: bloemen- en plantenmarkt, rommelmarkt, multiculturele markt, dieren- en boerenmarkt en een openlucht autoshow. Dit alles wordt aangevuld met kinderanimatie, diverse acts, optredens van onder andere NBRASKA N LOEWAK en FeSteyn en gezellige terrasjes op het parcours. Heel wat handelszaken houden die zondag open en komen – net als bij de braderij – met hun waren naar buiten. Ook de horecazaken zetten hun beste beentje voor.

Parkeergelegenheid

De doortocht van het Centrum wordt verkeersvrij gemaakt en er is gratis parkeergelegenheid op de parkings aan het zwembad, aan 't Getouw, in de Hangarstraat en de Keirlandse Zillen.

Overzicht markten

Let op: de plaatsing van de markten kan wat afwijken naargelang de vordering van de werken van 'Mol werkt... even opnieuw'.

Welke markt ? - Waar ? - Wat ?

Mol Groen & Bloemenmarkt - Voor oud gemeentehuis, achter de kerk, parking St.-Pieter, Bloemen en planten, eet- en drankgelegenheid en randanimatie

Rommelmarkt - Statiestraat/Boomgaardstraat, Brocante, curiosa, antiek, vintage en tweedehands spullen

Multiculturele markt - Lakenmakersstraat, Kleurrijke kraampjes van verschillende nationaliteiten, dans en folkore

Dieren- en boerenmarkt - Rondplein en omliggende straten, Traditionele dierenmarkt (konijnenmarkt) en boerenmarkt met groenten, zuivel- en natuurproducten,...

Openlucht autoshow - Laar en Graaf de Broquevillestraat, Uitgebreide autoshow van diverse merken, tweedehandswagens, oldtimers en elektrische fietsen

Handelszaken - Doorheen het hele parcours, Heel wat winkels en horecazaken zijn doorlopend open

Nog meer te beleven

Op de koer van school Rozenberg kan je terecht voor het Bierfestival met foodtrucks en kinderanimatie (springkastelen, straattekenen, ballonnenclown, grimeren,...)Op Rondplein vinden optredens plaats van de accordeonisten van Ludo Mariën, Michael Perkins, coverband On Time en FeSteyn. Er staan ook woonwagens van Den Trekhaak en het indrukwekkende springkasteel-voor-volwassenen BACK TO BASE.

Groot succes

Ter afsluiting van de cyclus cultureel ambassadeurschappen organiseert het gemeentebestuur een 'Best of' waarbij elk van de ambassadeurs één activiteit (opnieuw) organiseert. Mol Metten werd in 2015 met groot succes al een keer georganiseerd door cultureel ambassadeur 't Centrum Bruist.

Meer info: Vzw Mol Metten, 0498 29 42 67, walterslaedts285@hotmail.com – 0471 69 42 56, luyten.etienne@skynet.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto