U bent hier

Wereldrecordpoging ‘GBC’ en meer dan 3.000 m² LEGOcreaties op 26, 27 en 28 mei

Mol | Neteland
15.05.2017 - 13.03u
Door: Mark Jaspers

Op vrijdag 26 mei om 14 uur, tijdens het event Kicks and Bricks, doen 48 scholen uit de regio een wereldrecordpoging om LEGO®GBC-modules aan elkaar te schakelen. Ook op zaterdag 27 en zondag 28 mei valt er heel wat te zien en te beleven op Kicks and Bricks met meer dan 3.000 m² Legocreaties.

Plaats van het gebeuren is Technisch Instituut Sint-Paulus, Kruisven 25. Op vrijdag en zaterdag is de beurs open van 10 tot 18 uur, op zondag van 10 tot 17 uur. De toegang bedraagt 4 euro, in voorverkoop betaal je 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw (Molenhoekstraat 2), dienst toerisme (Markt 1a) en ecocentrum De Goren (Postelsesteenweg 71).

OLBC, Overpelt Lego Builders Club is een officieel door Lego erkende gebruikersgroep (Recognized Lego User Group). De club organiseert voor de eerste keer hun event Kicks and Bricks in onze gemeente. Met maar liefst 3.000 m² aan prachtige Legocreaties, diorama's, MOC's, een Lego- en Duplo bouwhoek, bouwwedstrijd, Cosplay van Legothema's,... vindt iedereen wel iets naar zijn gading. In de Lego koophoek kan je zowel nieuwe als tweedehands Legoblokjes en Legosets kopen.

Great Ball Contraption

In september vorig jaar ontvingen 48 scholen in onze regio dozen met Lego waarmee ze aan de slag gingen om een machine te maken die balletjes ontvangt en weer verder geeft. Het maken van deze module vergt heel wat technisch inzicht, probleemoplossend denken en de nodige creativiteit van de leerlingen. Op deze beurs is het de bedoeling om de 'machines' van alle deelnemende scholen aan elkaar te koppelen tot één gesloten systeem, met name de Great Ball Contraption.

Opbrengst naar goede doel

De opbrengst van dit gebeuren gaat naar Legopakketten voor speelhoeken die voorzien worden in de nieuwe kamers van de brandwondencentra. Als de opbrengst groot genoeg is, zullen er ook pakketten geschonken worden aan de vzw Help Brandwonden Kids van onze gemeente.

Meer info: Overpelt Lego Builders Club, 0486 40 79 79, info@olbc.be, www.olbc.be, facebookpagina Kicks and Bricks

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto