Op zaterdag 9 mei is het World Fairtradedag. Dit jaar legt Oxfam Wereldwinkels de nadruk op de Milleniumdoelstellingen. Die doelstellingen werden in 2000 door de wereldleiders op papier gezet. In september worden de Milleniumdoelstellingen omgezet in duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. De vraag is of deze ver genoeg gaan.

Oxfam Wereldwinkels ijvert voor eerlijke internationale handelsregels. Die zijn het instrument bij uitstek om ontwikkeling in het Zuiden aan te wakkeren.
Het is nu het moment om de beleidsmakers duidelijk te maken welke wereld jij wil. Zij moeten een scherp en ambitieus nieuw plan voor de wereld schrijven. Een plan waarin het Zuiden zich kan ontwikkelen door eerlijke handel.

Ook jij kan mee de politiek overtuigen en laten zien dat je 't meent met eerlijke handel. Je kan van alles doen en het is helemaal niet moeilijk. Koop in de Wereldwinkel, doe mee met de acties van Oxfam, word vijwilliger of kom langs in de Wereldwinkel Westerlo, de Merodedreef 104, op zaterdag 9 mei tussen 10 en 17.30 uur. Er valt heel wat te beleven. Je kan een tijdelijke tattoo laten zetten en laten zien dat je ' t meent met eerlijke handel. Er worden proevertjes en eerlijke cocktails geserveerd. In de tuin hangt een zuiderse gezellige sfeer met wereldmuziek.

Vanaf 16 uur organiseert het Fairwestteam een benefiet voor Oxfam trailwalker. In het lokaal van Oxot/Westelfolk in de Hollandsedreef in Westerlo zijn speciale bieren en ander lekkers te koop om hun deelname aan de Oxfam trailwalker te steunen.