De werken op de Molderdijk, in Kruisven en Donk zitten volledig op schema. Het gemeentebestuur finaliseert de werken in Kruisven op 26 augustus. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) rondt de werken op het kruispunt Molderdijk met de Zuiderring (N71) en op het kruispunt Donk (N18) met de Emiel Becquaertlaan op 31 augustus af. Alle verkeer verloopt dus opnieuw normaal bij de start van het nieuwe schooljaar.

De aanpassingswerken aan de Molderdijk, in Kruisven en in Donk werden uitgevoerd in de vakantieperiode om de hinder voor het school- en woon-werkverkeer zoveel mogelijk te beperken. Intussen bevestigden de aannemers dat de werken op schema zitten en ook effectief klaar zijn voor 1 september.

Verkeersdrempels Kruisven

In Kruisven verving het gemeentebestuur de verkeersdrempels door verkeerspoorten om de snelheid te beperken. De steile hellingsgraad van de verkeersdrempels zorgde voor teveel overlast en schade aan de voertuigen. Het gemeentebestuur rondt deze werken nog af op vrijdag 26 augustus, zoals voorzien in de planning.

Werken kruispunt Molderdijk - Zuiderring

Van maandag 29 tot en met woensdag 31 augustus brengt de aannemer op dit kruispunt nieuwe wegmarkeringen aan en plaatst hij de juiste signalisatie. Op 31 augustus stelt hij het kruispunt opnieuw open voor alle verkeer. De aanpassingen op het kruispunt moeten de verkeersdoorstroming bevorderen.

Werken Kruispunt Donk – Emiel Becquaertlaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) legde op dit kruispunt twee middeneilanden aan. De aannemer brengt ook hier wegmarkeringen en signalisatie aan voor 31 augustus. Fietsers en voetgangers kunnen voortaan de drukke gewestweg in twee fases oversteken en het verkeer zal snelheid minderen ter hoogte van dit kruispunt.

Meer info: verkeersdienst, 014 33 09 80, verkeersdienst@gemeentemol.be