Donderdagochtend om 5 uur wordt het centrum van Tielen opengesteld voor alle verkeer. Elke werkdag van augustus was de aannemer aan de slag om de werken af te ronden voor de schoolpoorten open gaan.

Omwille van verzakkingen in het oude wegdek, met na elke regenbui een mogelijk nat pak voor voetgangers en fietsers tot gevolg, werd een nieuw wegdek in asfalt aangelegd.

Tegelijkertijd werden de bushalten toegankelijk gemaakt voor mindervaliden, en werden er duidelijke fietssuggestiestroken aangebracht. Die moeten automobilisten erop wijzen waar ruimte voor fietsers voorzien is.

Hardnekkig gerucht
Sinds enkele weken doet het gerucht de ronde dat het nieuwe wegdek binnen de kortste keren opnieuw opgebroken zal moeten worden voor rioleringswerken. "Dit klopt absoluut niet", zegt schepen van openbare werken Guy Van de Perre (CD&V).

"Wat wel klopt is dat we bekeken hebben of Tielendorp als rioleringsdossier in aanmerking zou komen voor subsidies, waarmee dan ook het wegdek vernieuwd zou kunnen worden. Die piste laat echter nog vele jaren op zich wachten, waardoor de aanleg van een nieuw wegdek zeker verantwoord is.

Handelaars en bewoners van Tielen die meer en meer hebben uitgekeken naar het einde van de werken kunnen nu opgelucht ademhalen. Guy Van de Perre: "De werken waren nodig en het resultaat mag er zeker zijn. We trachten de hinder steeds tot een minimum te beperken, maar we kunnen geen omelet bakken zonder eieren te breken."