Westerlo Bruist wordt voor het eerst georganiseerd door Toerisme Westerlo vzw in samenwerking met het gemeentebestuur van Westerlo, Bib Westerlo en KWB Westerlo tijdens het laatste weekend van juli.

Programma

Westerlo Bruist op 29, 30 en 31 juli

Het laatste weekend van juli is de tuin van de oude dekenij in Westerlo-Centrum het decor voor een feestweekend. Toerisme Westerlo voorziet een gevarieerd programma voor jong en oud. Iedereen is welkom. Heel het weekend gratis toegang.

* Vrijdag 29 juli terras, vertellers en openlucht film Het gezellig terras gaat open om 19 uur. Vanaf 19.30 uur kan je er luisteen naar de vredige vertellers. Dolf Smets, Roger Luyten en Marcel Kempenaers brengen Westelse anekdotes en verhalen van Gust Van Loy. Hugo Wouters zorgt voor muzikale begeleiding op piano. Om 22 uur start de openluchtfilm D’ Ardennen. De film is een donkere thriller over twee aan lager wal geraakte broers die allebei verliefd zijn op dezelfde vrouw. Met glansrollen van Veerle Baetens, Jeroen Perceval en een onherkenbare Kevin Janssens.

* Zaterdag 30 juli terras en optredens Het gezellig tuinterras gaat open om 19 uur. Kinderen kunnen zich uitleven op twee springkastelen. Er zijn optredens van dansstudio Shake en Free Pickin. De sterke familiale band en een kenmerkende akoestische sound lopen als een rode draad door het Free Pickin verhaal. Voor hen is muziek maken een passie.

* Zondag 31 juli Bring your own BBQ en kinderanimatie Vanaf 11 uur staan de warme barbecuetoestellen klaar in de tuin van de oude dekenij. Breng je eigen vlees of vis en bijgerechtjes mee en sta zelf aan de BBQ voor het bakken. Borden, bestek en drank zijn aanwezig. Om 11 uur treedt kinderdisco Splash op. Dit is een wervelend spektakel met dans, humor, interactie en special effects voor kinderen tot 12 jaar. Er zijn springkastelen en volkspelen. Breng gerust ook je kubbspel mee. Er is een stuk gras vrijgehouden voor een partijtje kubben. 's Namiddags is het tijd om te dansen. Vanaf 13.30 uur zijn er demonstraties Argentijnse tango en kan je samen met Havaiana salsa en rueda dansen. Dirty Shoes sluit om 19 uur het feestweekend af. Deze groep zorgt met haar covers voor de nodige ambiance.