Tijdens de Erfgoeddag van zondag bleek nog maar eens het succes van het wielermuseum van Suske Verhaegen. Heel wat wielerfans genoten opnieuw tussen de oude prenten, affiches, truitjes, fietsen van de Kempense wielergrootheden.

Opmerkelijk, een aantal fans brachten extra documentatie mee zoals foto's en bierkaartjes met foto's van renners erop. De collectie van Sus blijft dus groeien. De nood aan een echt wielermuseum in de Kempen, en dan liefst in Grobbendonk, is groot.

Want eerlijk is eerlijk, de krappe ruimte waar de steeds groeiende collectie van Suske Verhaegen is ondergebracht is de naam van museum amper waardig.  Eigenlijk is het een verzameling die tentoongesteld wordt in een grote garage.  De Sus zelf maakt met zijn vertellingen heel wat goed.

Initiatiefnemer Verhaegen heeft met zijn collectie recht op een echt museum. Kijk maar naar de wielermusea in West-Vlaanderen waar de koers en de koersvedetten echt geëerd worden.

Suske Verhaegen :  'Ik hoop dan ook dat er snel werk gemaakt wordt van het beloofde museum in de kasteelhoeve d'Ursel. De verschillende betrokken partijen moeten hun bezwaren en bemoeienissen opzij zetten.

Een echt museum met daarin dan nog een echte wielergids, ik word immers al een dag ouder, ik hoop dat ik het nog mag meemaken.

Het Kempens Wielermuseum huist aan het Astridplein 13 in Grobbendonk. Openingsuren: dinsdag en donderdag van 13 tot 17u, eerste zaterdag van de maand, 13 tot 17u, derde zondag van de maand van 13 tot 17u.

Op afspraak: Sus Verhaegen, 0475-29 74 14 of Jos Boeckx, 0478-47 25 01