Michael Rasmussen heeft op een korte persconferentie in Herning dopinggebruik bekend. De Deen stopt definitief met wielrennen. "Ik heb gelogen en bedrogen", zei de 38-jarige Rasmussen.

De persconferentie van Rasmussen was maar kort. Zijn bekentenis klonk zo: "Ik heb sinds 1998 doping genomen. Het ging om epo, insuline, cortisone, steroïden, groeihormoon en bloedtransfusies."

"Ik heb alles aan de antidopinginstanties verteld. Meer kan ik niet doen om tot een propere wielersport te komen." Rasmussen reed momenteel voor Christina Watches, maar dat houdt hij voor bekeken. Hij hangt zijn fiets aan de haak.

"Ik heb gelogen en andere atleten bedrogen. Ik ben opgelucht dat ik niet meer met die leugens moet leven en zal mijn straf aanvaarden."

Rasmussen werd in 2007 als leider door zijn toenmalige team Rabobank uit de Tour gezet. Hij had geknoeid met zijn whereabouts.

Rasmussen zei in de voorbereiding op die Tour dat hij in Mexico was, maar trainde eigenlijk in de Dolomieten. Hij werd voor twee jaar geschorst.

(belga)