Afgelopen weekend vond de tweede manche van de Urban Tri Sports 3series plaats te Bilzen (1000 meter zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen).

Pieter gebrand op eerherstel na zijn mindere resultaat in de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence, kreeg met Ironman-winnaar Bas Diederen een tegenstander van formaat. Al van bij het zwemmen waren beide atleten mee voorin terug te vinden. Kjel de Hertog maakte wel een klein gaatje in het zwemmen, maar eenmaal op de fiets ontstond er snel een kwartet met De Hertog, Diederen, Van Der Meer en Heemeryck. Van Der Meer paste snel en na een 20-tal kilometer kozen Diederen en Heemeryck voor het hazenpad. Beide atleten bleven lang samen tot in de laatste 10 kilometer waar de ervaren Diederen nog weg reed van Pieter. Met een achterstand van 1 minuut kon Pieter aan het looponderdeel beginnen. Gelukkig vond hij meteen de goede benen en kon hij reeds na 3 kilometer zijn achterstand goedmaken en op en over Diederen gaan.

Zege

 Halverwege het looponderdeel bleek de zege reeds binnen te zijn en kon Pieter voor de eerste maal de 111 van Bilzen op zijn naam schrijven! Uiteraard verstevigt hij met zijn tweede opeenvolgende overwinning ook zijn leidersplaats binnen dit circuit. Winst was er dus voor Pieter Heemeryck (3u10m15s), tweede werd de Nederlander Bas Diederen (3u11m12s) en derde was de winnaar van de laatste 2 edities Stenn Goetstouwers (3u14m20s) . Reactie Pieter: "Ik ben blij met een nieuwe zege na mijn twee mindere resultaten in Californië en Aix-en-Provence. Ik wist dat de vorm terug in stijgende lijn was, maar met een ervaren atleet als Bas Diederen aan de start wist ik ook dat het een zware race zou worden. Onlangs wist hij nog op het Zuid-Afrikaans kampioenschap als eerste van de fiets te komen dus het minuutje dat ik vandaag verlies daar kan ik best mee leven! Hopelijk kan ik nu in Geraardsbergen terug volledig voor de overwinning gaan zodat ik een optie kan nemen op winst in het eindklassement binnen de Urban Tri Sports 3Series!

Kraichgau

Maar eerst 200 procent focus op de 70.3 van Kraichgau waar ex-Wereldkampioen Sebastian Kienle, de huidige Europees Kampioen Boris Stein, Nils Frommhold en Bas Diederen als grootste namen werden aangekondigd. De volgende afspraak voor Pieter zal de Ironman 70.3 van Kraichgau worden. Deze wedstrijd zal doorgaan op zondag 5 juni 2016.