Sinds begin deze maand staan zowat overal in Vlaanderen de stooidiensten klaar om uit te rukken. Dit weekend mogen ze dat eindelijk een eerste keer doen. In de nacht van zaterdag op zondag kan het gevaarlijk glad worden op de wegen, er worden ook in de Kempen sneeuwbuien verwacht. Ook zondag zijn er nog sneeuwbuien. In de nacht van zondag op maandag kan het gaan vriezen.

Strooiplan

Net zoals in alle gemeenten heeft ook Herentals een strooiplan klaar. De strooidiensten van de stad zorgten voor de gemeentelijke wegen en fietspaden. De strooidiensten van het Vlaamse Gewest staan in voor de gewestwegen. In Herentals zijn dat de Lierseweg, de Poederleeseweg, de Lichtaartseweg, de Aarshotseweg, ringlaan, de Geelseweg.

In Herentals wordt gestrooid in fasen. Eerst worden de drukste wegen en fietspaden aangepakt en wordt gezorgd voor een goede bereikbaarheid van het ziekenhuis, het station en de industriezone. Daarna komen de belangrijkste invalswegen en hellingen aan de beurt en de eventuele schoolroutes. Daarna wordt er gestrooid in de woonwijken en op aanvraag.

Sinds 1942

Sinds 1942 zijn de Herentalsenaren verplicht om bij sneeuwval hun stoepen sneeuwvrij te houden. Het stadsbestuur heeft nog een tip voor zijn inwoners: veeg de sneeuw tot op de stoeprand, niet in de goot, het sneeuwwater kan daar geleidelijk wegsmelten.

Hou het veilig, de eerste winterprik is meestal de gevaarlijkste!