Na de blamage thuis tegen Beerschot een week geleden kon niemand met minder tevreden zijn dan drie punten.  Tegenstander Witgoor Dessel zat in hetzelfde sukkelstraatje als de bezoekers.  Met enkele gekwetsten en geschorsten is deze karakterploeg gezakt tot de bodem van het klassement.  Wie deze partij won kreeg terug aansluiting met de middenmoot, voor de verliezer was het meer dan een “Black Sunday”.

Gelukkig kon trainer Beyens kiezen uit iets meer puzzelstukjes dan de voorbije weken, zowel Van De Kerkhof als De Swert waren terug speelklaar, alsook Verberne die speelgerechtigd was.  Toch moesten met Van Bouwel en Mariën nog twee belangrijke pionnen gemist worden.

De eerste kans van de wedstrijd was voor rood-wit, Vlaeymans onderschepte een slechte terugspeelbal, maar kon oog in oog met doelman Van Den Oever niet afwerken.   Witgoor dreigde een eerste keer via Vanarwegen die in twee tijden over besloot.   Na een kwartier testte Vlaeymans nog eens de vuisten van de lokale doelman maar nadien stapelden de fouten zich opnieuw op bij de bezeoekers.   Doino haalde in twee minuten evenveel keer een gemaakt doelpunt uit zijn kooi met prachtige reflexen op pogingen van Schijvenaars en Ruts.

Even na het halfuur was het dan toch raak, Schijvenaars kon een voorzet ongehinderd binnenkoppen.  Meteen de ruststand.

Geen ander Herentals te bemerken in de tweede helft.  Balverlies achteraan werd door Joris nipt naast besloten. Het bleek maar uitstel want Witgoor scoorde minuten later wel na een snel genomen vrije trap die tegen de paal belandde en Joris tikte de rebound binnen. Herentals stelde daar bitterweinig tegenover op een simpele kopbal van Van Den Vonder na.

Het was de thuisploeg die streed voor elke meter en de score zowaar verder uitdiepte, Huygens werd mooi het straatje ingestuurd en legde de 3-0 tegen de touwen.  In de slotminuten maakte Schijvenaars zijn tweede van de namiddag en legde daarmee de 4-0 eindstand vast.

Rode lantaarn

Het is onthutsend vast te stellen dat Herentals gedurende 75 minuten van de wedstrijd geen poot in te brengen had tegen een gretiger Witgoor dat wel streed voor wat het waard is.  Opnieuw werd er geen enkele gele kaart gepakt, wat niet moeilijk is als je weinig duels aangaat.

Door deze nederlaag krijgt Herentals de rode lantaarn toegeschoven.  Door de wanprestaties van afgelopen weken kunnen we daar dan ook weinig tegenin brengen.  Het schip zal dringend ander vaarwater moeten opzoeken om uit deze storm te geraken.

VC Herentals speelde met: Donio Michiel; Thomassen Martijn; Verberne Aart; Van Den Vonder Thomas; De Swert Birger; Van Der Schraelen Thomas; Van Leerdam Ilja; Vlaeymans Sam; Van De Kerkhof Jeroen; Van Roosbroeck Jens en Verdonck Simon.

Bank: Dams Piete; Van Doninck Jelle; Dillen Robbe; Hoefnagels Niels.

Vervangingen: 56e Van Doninck Jelle voor Verdonck Simon;  83e Dillen Robbe voor De Swert Birger.  Kaarten:  uiteraard geen enkele.

Doelpunten: 32e Schijvenaars Jelle 1 – 0 ; 57e Joris Daen  2 – 0 ; 65e Huygens Matthias  3 – 0 ; 84e Schijvenaars Jelle  4 - 0.  Verslag Kurt & Wendy Van Leemput /  foto's Dirk Van den Eynden / NNieuws.