Bondscoach Carlo Bomans heeft zonet zijn selectie van 9 renners bekendgemaakt voor het WK wielrennen in het Spaanse Ponferrada. Tom Boonen en Philippe Gilbert zullen fungeren als kopmannen tijdens de wegrit op 28 september, en met Ben Hermans en Tim Wellens zijn ook de laatste vraagtekens in de selectie van Bomans ingevuld.

De selectie: Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step), Philippe Gilbert (BMC), Johan Vansummeren (Garmin Sharp), Sep Vanmarcke (Belkin), Jelle Vanendert (Lotto-Belisol), Greg Van Avermaet (BMC), Tim Wellens (Lotto-Belisol), Jan Bakelants (Omega Pharma-Quick Step), Ben Hermans (BMC).

Tom Boonen kwam naar eigen zeggen in uitstekende vorm uit de Vuelta. Hij deelt het kopmanschap met Philippe Gilbert op het glooiende parcours in Ponferrada, waar 4.200 hoogtemeters overwonnen moeten worden. Naast Gilbert vaardigt BMC met schaduwkopman Greg Van Avermaet en Ben Hermans nog twee renners af, het is daarmee de best vertegenwoordigde ploeg in de Belgische selectie. Omega Pharma-Quick Step (Boonen en Bakelants) en Lotto-Belisol (Vanendert en Wellens) sturen telkens een koppeltje naar Spanje.

Jens Keukeleire, Gianni Meersman, Maxime Monfort, Pieter Serry en Jasper Stuyven zijn de reserven.