Luis Suarez wordt 9 matchen geschorst nadat hij in de WK-match tegen Italië tegenstander Chiellini beet. Concreet wil dat zeggen dat de steraanvaller dit WK zeker niet meer in actie komt en ook de eerste officiële interlands daarna mist. Hij wordt ook 4 maand uitgesloten van 'elke activiteit die met voetbal te maken heeft' en krijgt een boete van 82.000 euro.

Tijdens de met 1-0 gewonnen match van Uruguay tegen Italië maandagavond beet Suarez plots tegenstander Chiellini. Dat gebeurde zonder dat de scheidsrechter het zag. De FIFA stelde gisteren een onderzoek in en liet donderdagmiddag weten dat de spits negen matchen moet toekijken. Daarnaast wordt hij vier maand uitgesloten van 'elke aan voetbal gerelateerde activiteit' en moet hij een boete van 100.000 Zwitserse frank betalen (82.000 euro).

'Zo'n gedrag kan op geen enkel voetbalveld worden getolereerd, en in het bijzonder niet op een wereldbeker, waar de ogen van miljoenen mensen de sterren op het veld bekijken.' De straf gaat meteen in.