WSC De Flierefluiter startte in 2009 met een eerste koers voor Aspiranten. Het was zo’n groot succes dat het provinciaal kampioenschap voor aspiranten in 2010 in Tongerlo werd gereden.

In 2011 kwam er een wedstrijd voor aspiranten en steunden ze het initiatief van MPI Oosterlo met een wedstrijd voor avalympics (mensen met een geestelijke achterstand).
Dit jaar waren er wedstrijden tijdens hun wielerhappening voor miniemen, aspiranten en de avalympics. De vereniging mag fier zijn omdat ze dit jaar de meeste renners aan de start kregen van heel Vlaanderen. Er starten tijdens hun wielerhappening 258 renners. Vele ouders en mensen van de bond zeggen dat dit te danken is aan de veiligheid van de omloop.De organisatie primeert namelijk de veiligheid. De organisatie dankt dit ook aan de vele trouwe helpers die jaarlijks op post zijn. Hiervoor zijn al vele pluimen uitgedeeld.
 
WSC De Flierefluiter steunt ook de jonge renners uit Tongerlo. Van Aspirant tot junior steunen ze de renners financieel. De vereniging bepaald jaarlijks hoeveel geld er kan vrij gemaakt worden voor de jeugdige renners. Alles is bepalend hoeveel de verdiensten zijn geweest tijdens hun wielerhappening. De renners die in aanmerking komen brengen de facturen van de aankoop van fietsmateriaal binnen tot het bepaalde bedrag. En krijgen dit terug betaald.
Dit jaar maakte de vereniging 2000€ vrij. Er komen dit jaar twee renners in aanmerking. Het zijn twee nieuwelingen Arno Vangenechten en Jens Van den Wouwer. Ze ontvangen elk duizend euro. Als tegenprestatie vraagt de vereniging steun van 5 helpers uit de entourage van de renner tijdens hun wielerhappening.
 
Tevens hanteert WSC De Flierefluiter nog een premiestelsel voor de podiumplaatsen tijdens de drie kampioenschappen. Ze betalen 500€ voor het behalen van een Belgische titel tot 50€ voor de bronzen medaille op het provinciaal kampioenschap.
 
De organisatie voor 2013 loopt op volle toeren. De wielerhappening in 2013 zal doorgaan op zondag 28 april. In de voormiddag zullen er wedstrijden zijn voor de avalympics. Om 12.30u starten de aspiranten en de wielerhappening wordt afgesloten met een wedstrijd voor nieuwelingen. De omloop voor avalympics en aspiranten blijft dezelfde. De omloop voor nieuwelingen wordt momenteel nog uitgetekend met de betrokken instanties.