VC Herentals speelde op het veld van FC Heikant een prima partij. De beginfase was voor de thuisploeg maar de verdediging van VC Herentals kon een beroep doen op een prima keepende Simon Vervoort.

In de 30' schoot Yannis Haneveer de 0-1 in doel. In de 60' kopte hij de 0-2 binnen. Door het verlies van Lyra doet VC Herentals een prima zaak in het klassement.

Jan Deckers VC-pr :
'VC Herentals moest zondag de wei in tegen de revelatie van het seizoen : Heikant Berlaar, dat amper 3 punten minder telde dan de Herentalsenaren. Thuis bleven de roodwitten steken op een scoreloos gelijkspel, maar op de Hei namen zij de maat van de ploeg uit Berlaar.

VC speelde een uitstekende, maar ook waarschijnlijk zijn meest volwassen wedstrijd van het seizoen.

'Bij de bezoekers zat Davy Voorspoels, na zijn aanslepende blessure, terug op de bank, maar ook Birger De Swert moest verstek geven. De beginfase werd door beide ploegen gekenmerkt door snelle balcirculaties, maar zonder echt doelgevaar. Rond de 10e minuut kopte Van Dingenen voor de bezoekers een hoekschop net over. Die fase leidde het einde van de studieronde in.

De bezoekers brachten steeds weer snel de bal in hun aanvalslinie, hadden veldoverwicht en hield de thuisploeg ver van het eigen doel. Dat belette de paarswitten steeds om tot een rustige opbouw te komen.

Enkele malen was er dan toch gevaar na een lange bal. Zo was er even na het kwartier een schot van Cannaerts dat over ging, maar even later, op een gevaarlijke vrijschop, moest Vervoort echt aan het werk. Rond het half uur was er weer zo'n snedige bezoekende aanval. Een beresterke Bosmans vond Haneveer en Yannis lobde Thys van buiten het strafschopgebied. 0 – 1.

Enkele minuten later lag Bosmans weer aan de basis van de volgende Herentalse aanval maar zijn schot werd in extremis nog in hoekschop gewerkt. Roodwit veroverde herhaaldelijk de bal op het middenveld en stak de ene na de andere mooie aanval in elkaar, vreemd genoeg zonder veel echt doelgevaar. Een "steal" en lob van Haneveer kende geen succes. Met de rust in zicht legden de bezoekers weer zo'n aanval "uit het boekje" op de mat. Maar de afwerking was niet navenant.

Na de pauze trachtte Heikant het tij te keren, maar botste telkens weer op een ijzersterke verdediging. Een gevaarlijke kopbal was de enige echte kans in dat eerste kwartier na de pauze. Rond het uur viel het verdict : op een terugspeelbal ging Thys in de fout, hij "fetste" de bal richting hoekschopvlag, Krajisnic bracht de bal tot bij Bosmans, die speelde de getergde Thys uit en vond Haneveer.

Yannis knikte met het hoofd zijn tweede van de namiddag binnen. In de daaropvolgende minuut had de match in een definieve plooi kunnen/moeten liggen. Haneveer door de buitenspelval, maar Thys verhinderde de hattrick van Yannis. Ook Bosmans mocht op Thys afgaan, maar de Heikant-portier had weer het laatste woord. Met nog een kwartier te gaan probeerde de thuisploeg uitdrukkelijk de aansluitingstreffer te scoren.

Eerst stopte Vervoort een schot net voor de lijn, daarna stonden de verdedigers hem bij, tot tweemaal toe, om zijn netten ongeschonden te houden. Een schot dat eindigde in de handen van Vervoort was het einde van het Berlaarse mini-offensief. Met nog 10 minuten te gaan mocht Voorspoels inkomen.

Het moet Davy deugd gedaan hebben want hij was meteen gevaarlijk. In de laatste minuut omspeelde Davy doelman Thys en bood Taels de 0-3 aan, maar het lange been van Niels was nog enkele centimeters te kort. Meteen het einde van een, voor de bezoekers, zeer vermakelijke partij. VC Herentals speelde met zekerheid zijn meest mature wedstrijd van het seizoen.

Donderdagavond mag ons aller Leo Aerts naar het Brieleke waar de knoop wordt doorgehakt aangaande de wedstrijd in Antonia. Moest Leo de 3 punten meebrengen, dan nestelt VC zich op de tweede plaats, naast Lille dat een wedstrijd minder gewonnen heeft.

Door het verlies van Lyra en uiteraard dat van Heikant lijkt de ontknoping van deze competitie zich te beperken tot nog 3 ploegen. Volgende week komt Rapid Leest naar Sint-Janneke, uitgerekend de ploeg die Lyra uit het titeldebat knikkerde.'

Zaak Antonia-VC Herentals avondverlichting

Donderdag valt een uitspraak in de zaak Antonia-VC Herentals. De avondwedstrijd werd stilgelegd na felle kortsluitingen aan de elektriciteitskast, waardoor het licht rond het veld uitviel. Wordt de uitslag 0-5 dan nadert VC Herentals tot op 3 punten van leider Ternesse.

Ook Lille is na winst nog altijd titelkandidaat in eerste provinciale.