Sinds donderdag worden de lezers en bezoekers van de bib aan de Gildenlaan in Herentals vertrouwd gemaakt met het nieuwe zelfuitleensysteem. Dat systeem is zowel voor jong als oud eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Alles wijst zichzelf uit op het computerscherm. Het personeel van de Herentalse bib krijgt nu meer tijd om de lezer en de bezoeker te informeren. In Nederland zijn er al bibliotheken waar geen personeel meer aanwezig is en die volledig met een zelfuitleensysteem uitgerust zijn. Erg kostenbesparend dus, maar daarvoor moeten ze in Herentals (voorlopig?) nog geen schrik hebben.

In de bib is de inkomhal met vertrouwde balie met de inleverkant en de kant voor uitleen helemaal veranderd. In de plaats kwamen er 4 uitleenstations.

4 snelle computers

De bezoeker kan nu op een erg eenvoudige manier zelf zijn cd's, dvd's en boeken ontlenen en binnenbrengen. We deden zelf de test en dat ging vrij vlot. Via een code op het gescande werk weet de computer direct wat er binnengebracht of ontleend wordt. Een cd die niet goed in een doosje zit krijgt op het scherm direct een opmerking als 'onvolledig' zodat je direct kan corrigeren en nagaan wat er fout is. Ook voor het verlengen van materialen zijn de 4 computers erg gebruiksvriendelijk.

Op woensdag 29/4 wordt het uitleensysteem officieel ingehuldigd om 15u.