Er rijzen vragen naar het optreden van enkele opmerkelijke figuren bij de voorbije protestacties van maandag en dinsdag. Mogelijk zetten VRT en VTM de voorbije dagen acteurs in op het moment dat ze een protestblokkade filmden.

Tijdens de nationale staking van maandag reed er een man met zijn Mercedes tot vlak aan een stakerspiket om aan een arme actievoerder te vragen waarom hij staakte en hem verlegen te maken door te zeggen dat hij op de openbare weg stond. De man wachtte de discussie niet af en reed met zijn Mercedes opnieuw weg naar de richting van waaruit hij was gekomen.

De actievoerder sprak toen de gevleugelde woorden: "die heeft genoeg geld om een helicopter te kopen en hierover te vliegen". Alles werd netjes (toevallig?) vastgelegd door VRT-camera's.

Het antwoord van VTM volgde dinsdag al. Een al even goed uitziende man als die van maandag, stopte bij een stiptheidscontrole van de politie. Hij stapte uit, nam zoals het hoorde foto's van de aanwezige agenten met zijn gsm en toen de agenten hem tot rede wilden brengen zei hij doodgemoederd: "ik ken Jambon". De agenten sloegen de man daarop in de boeien. Alles werd vakkundig in beeld gebracht door VTM.

Wie en wat is het volgende?