Maandag werden er in park 't Hofke aan de Tibourstraat in Nijlen een aantal bomen gekapt. Het gaat om bomen die een gevaar vormden. In het najaar worden nieuwe bomen aangeplant zodat 't Hofke een mooi groen domein zal blijven.

Nadat er de voorbije maanden twee bomen in park 't Hofke waren gevallen en ook enkele zware takken waren losgekomen, besloot de gemeente alle bomen in het park grondig te laten onderzoeken. Na dit onderzoek werd beslist om geen risico's te nemen en bij hoogdringendheid een aantal bomen te kappen. Onder de bomen bevindt zich een speeltuin die uit veiligheidsoverwegingen al eerder werd gesloten. De hoogdringendheid komt er ook door het muziekfestival Jour Tibour dat op 9 augustus duizenden bezoekers naar 't Hofke zal lokken. Wind, het geluid van zware geluidsinstallaties en trillingen veroorzaakt door een massa volk kunnen er voor zorgen dat oude bomen kunnen vallen of dat er zware takken afscheuren. Bijkomend wordt hiermee ook voorkomen dat deze bomen de waardevolle beuken in het park zouden beschadigen.

Verder onderzoek en nieuwe aanplanting

Binnenkort wordt er verder onderzoek gedaan naar de toestand van de beuken in het park. Dit zal onder andere gebeuren door trekproeven. Deze zullen uitwijzen welke verdere maatregelen er nodig zijn om enerzijds de veiligheid te garanderen en anderzijds de waardevolle bomen te beschermen. In het najaar worden de verwijderde bomen vervangen zodat 't Hofke een mooi, groen, waardevol en vooral ook veilig park zal blijven.