Wie van 29 april tot 3 juni winkelde in Nijlen (of in één van de andere 90 deelnemende gemeenten) ondersteunde de lokale economie en werd daarvoor beloond met een tombolalot.

Bij de registratie van het lot op de website www.zodichtblij.be kregen de bezoekers concrete tips om milieubewuster te leven. "Dit alles draagt bij tot levendige kernen en betrokken, milieubewuste burgers, en dat is de sleutel tot het realiseren van een klimaatneutrale stad of gemeente," vertelt Inge Malevé van Bond Beter Leefmilieu.

Voor een leefbare en bruisende dorpskern

"Wij streven naar een bruisend centrum waar het goed leven is," aldus Karel Van Eetvelt van UNIZO. "Ondernemers en handelaars spelen hier een belangrijke rol in maar zeker niet de enige rol. We geloven in samenwerking en verbinding met alle actoren om tot een duurzame oplossing te komen"

Anneke Blanckaert, Directeur Marketing & Communicatie van Gezinsbond vult aan: "Verenigingen en vrijwilligers zetten zich in voor hun stad, dorp of wijk en dragen bij tot een leefbare en gezinsvriendelijke omgeving. Een levendige dorps- of stadskern is goed voor het buurtleven. Als gezinsorganisatie organiseren wij daarom ook activiteiten voor gezinnen."

Nijlense "Zo Dichtblij" tombolapot

Gemeentelijke cadeaubons t.w.v. 250€Geschenkpakket 'Op Het Veld'Waardebon 'Sportfrietje XL' 10€2 paar ears2u & 1 paar Pluggerz universele gehoorbeschermers 'Hoorcentrum Elly Vercammen'3 waardebonnen van 10€ van 'Kopie X'5 bons voor 'ontbijtbuffet voor 1 persoon' van 'Fraîche Kessel'2 waardebonnen van 10€ van 'Recht van bij de boer'5 emmers en 5 waardebonnen van 5€ van 'Tuincentrum Hens'2 stuks 10-bonnenkaart van 'De Ijshoeve' t.w.v. 10€ elksBon van 10€ van 'Pheadra Folies'20 gratis pasfoto's bij Elektro Smets t.w.v. 10 € elks5 waardebonnen van Drankenhandel 't Sas

De uitreiking van de prijzen zal plaatsvinden op zaterdag 24 juni om 13.30 uur op het Kerkplein in Nijlen.