Zondagnamiddag vindt in de kerk van Grobbendonk de jaarlijkse duivenwijding plaats. Vanuit gans het Neteland zakken duivenmelkers met hun korven vol jonge duiven af om ze door duivenmelker-pastoor Jef Willems van Grobbendonk te laten wijden.

De Grobbendonkse parochieherder belooft zondag extra straf geheiligd wijwater te gebruiken om de duiven van alle gevolgen van vogelpest te vrijwaren.

Pastoor Jef Willems verwacht zeker 150 duivenliefhebbers.

Enig en uniek in België

De enige en unieke, jaarlijkse DUIVENWIJDING IN BELGIE, is zoals ieder jaar, de eerste zondag van maart, dit jaar op 5 maart  in de  Sint-Lambertuskerk te Grobbendonk om 13.30u. Het sportseizoen 2017 dat voor de deur staat willen we onder de bescherming stellen van onze patrones de H. Catharina Labouré. 

Wij nodigen alle duivenliefhebbers uit op dit gebeuren. Iedereen welkom van waar u ook bent of komt. Breng gerust enkele duiven mee naar de kerk en nodig uw collega's mee uit en breng ze mee!

Het kan geen toeval meer zijn dat er drie jaar na elkaar nationale kampioenen asduiven uit Grobbendonk komen. Na de viering wordt er de medaille van de H. Catharina en een gebedsprentje meegegeven, die een plaatsje krijgen op het duivenhok.

Tevens wordt u na de duivenwijding een gratis koffietafel aangeboden in de parochiezaal Boudewijnstraat 10, vlak bij de kerk.