In Zwitserland is op een spoorlijn tussen Sankt Moritz en Chur een zwaar treinongeluk gebeurd. Omstreeks 12.45 uur is een trein ontspoord op een bergtraject nabij Tiefencastel. Eén wagon is de afgrond ingestort, een andere wagon bengelt over de afgrond. De politie meldt dat er talrijke lichtgewonden zijn, maar spreekt voorlopig nog niet van doden of zwaargewonden. Het gaat om een trein van de Rhätische Bahn.
 

Het ongeluk gebeurde kort na de middag in Graubünden, in het zuidoosten van Zwitserland. De trein ontspoorde toen de locomotief in een modderstroom terechtkwam. De regio kampt momenteel met zware regenval.

Volgens de politie bevonden zich 200 reizigers in de trein. Minstens drie wagons zijn ontspoord. Intussen is op beelden te zien hoe tientallen mensen uit de trein zijn geraakt en wegstappen. Een getuige vertelt aan de Zwitserse krant "20 Minuten" hoe hij en medepassagiers zich in een wagon naar achter moesten verplaatsten, opdat de wagon niet zou bewegen en in het ravijn zou storten.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Vier helikopters zijn uitgestuurd naar de plaats van de ramp. Maar de reddingswerkers hebben het moeilijk om de ontspoorde trein te bereiken. Ook duikers zijn opgetrommeld voor het geval dat wagons dieper vallen in het ravijn. Onderaan de bergkloof bevindt zich immers een kunstmatig meer. Foto's Marielle Hunger /TSOS/  Tele Südostschweiz

Update 16.30u :