VC Herentals heeft niet kunnen winnen op het veld van Zwarte Leeuw. Alan Ven bracht de thuisploeg al na 10' op voorsprong. Daas verdubbelde op het uur. De thuisdoelman vloog van het veld met een rode kaart. Vlaeymans kon de daaropvolgende strafschop omzetten: 2-1.

Verder kwam VC Herentals niet meer.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

Een zicht op het algemene klassement vertelde al vlug dat er in Rijkevorsel best punt(en) geoogst werden om niet helemaal naar de bodem van het klassement te zakken.  De bezoekers konden niet rekenen op De Swert, Vervoort M. en Van Bouwel.  Bovendien kampten V.D.Kerkhof en Thomassen nog met blessures maar moesten noodgedwongen toch spelen.

De Leeuwen maakten hun intenties al onmiddellijk duidelijk, reeds in de eerste minuut verdween de bal tegen de touwen maar gelukkig keurde de lijnrechter het doelpunt terecht af wegens buitenspel.  Uitstel bleek dit echter niet want de volgende kans was wel raak, na een hoekschop werd de bal nog van de lijn gekeerd maar Ven kon het leder in de rebound toch binnen trappen, Herentals opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Vertommen mikte niet veel later op Doino maar na een kwartier spelen knokte rood-wit zich toch beter in de wedstrijd.  Vlaeymans mikte eerst nog een vrije trap over maar even later kreeg Van Roosbroeck, knap vrijgespeeld door Vlaeymans, een goede kans maar besloot oog in oog met Hendrickx te zwak.  Halfweg de eerste helft leed VC onnodig en bijna faliekant balverlies op het middenveld, vanop de rechterflank vertrok een voorzet richting Daas die moederziel alleen kon binnenkoppen maar Doino bracht met een uitmuntende reflex redding.

Op het halfuur dreigden de bezoekers nog eens.  Eerst forceerde Van Leerdam een hoekschop die door Van Roosbroeck bijna in doel verwerkt werd.  Aan de overzijde dreigde Vertommen opnieuw na een ingestudeerde hoekschop maar de bal verdween een metertje naast doel.  Beide ploegen kregen voor de rust nog één uitstekende kans.  Na een opendeurdag kon Vertommen alleen op Doino afgaan maar het Herentalse sluitstuk pareerde andermaal het gevaar.  Aan de overzijde liet Vlaeymans oog in oog met Hendrickx een unieke kans liggen op een gelijkmaker vlak voor het rustsignaal.

De tweede helft schoot traag op gang, pas na een kwartier spelen kreeg Herentals het eerste gevaar via Cornelissen die opnieuw Doino op zijn weg vond.  Even later kreeg Daas een vrijgeleide maar Doino gaf wederom geen krimp.  Toch moest hij zich twee minuten later gewonnen geven op een vrijschop van Daas die net buiten het bereik van de Herentalse goalie werd binnengetrapt.

Zwarte Leeuw nam een beetje gas terug en dat gaf Herentals nog de ruimte om enkele kansen bijeen te voetballen.  Vlaeymans kende tot twee keer toe echter geen succes.  Met nog iets minder dan een kwartier te gaan werd Vlaeymans gehaakt in de zestienmeter door doelman Hendrickx.  Rood en strafschop was het enige juiste verdict.

Vlaeymans zette de penalty om, 2-1 en de hoop flakkerde opnieuw op.   Van een heus slotoffensief kon je echter niet meer spreken, het waren de Leeuwen die op counter nog voor het meeste gevaar konden zorgen.  Een vrije trap diep in blessuretijd werd door Dillen hoog over besloten zodat Herentals een nieuwe nederlaag slikte.

Toch felicitaties, VC-motor blijft sputteren

Het was dus opnieuw net niet voor rood-wit, maar met felicitaties koop je natuurlijk geen punten.  Het is uiteraard wel erg frustrerend dat je, de partij in Vosselaar niet meegerekend, elke week even sterk bent als de tegenstander maar uit de kansen die men telkens creëert niet kunt scoren.

Volgend weekend staat er geen competitievoetbal op het programma maar de week nadien staat er met een thuiswedstrijd tegen Bilzen een ware zespuntenwedstrijd op het programma.  Met wedstrijden tegen Merksem en Beerschot in aantocht,  kan je enkel met drie punten vrede nemen.  Verlies je deze wedstrijd zal de strijd om het behoud extreem moeilijk worden.  Dat is de simpele maar harde conclusie.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Mariën Niels; Van Leerdam Ilja; V.D.Kerkhof Jeroen;  Van Doninck Jelle; Vlaeymans Sam; Van Roosbroeck Jens; Verdonck Simon;Van Den Vonder Thomas en Van Der Schraelen Thomas.

Bank: Dams Pieter;  Dillen Robbe; Hoefnagels Niels en Vervoort Joy.

Vervangingen:  70e Dillen Robbe voor Van De Kerkhof Jeroen ;  84e  Hoefnagels Niels voor Verdonck Simon.

Kaarten:  geen

Doelpunten:  10e Van Alan  1 – 0 ;  62e  Daas Jess  2  - 0 ; 77e Vlaeymans Sam  2 – 1 (pen).