U bent hier

1 zwaargewonde bij frontale botsing op Ringlaan : ravage - extra foto's

Herentals
30.01.2019 - 18.05u
Door: Herman Gezelle

Bij een frontale botsing op de Ringlaan, ter hoogte van de brug over de Kleine Nete, zijn rond 17.15u een zwaargewonde en 2 lichtgekwetsten gevallen. De bestuurster van het aanrijdend voertuig, de 57-jarige T.G. uit Westerlo, is in zeer kritieke toestand naar het UZA Edegem gebracht. De dame vecht nog voor haar leven. De andere betrokken automobilisten, M.T. (24) uit Lille en V.D.N. (63) uit Vorselaar, zijn lichtgewond naar het AZ Herentals gevoerd.

'2 wagens die van de St.-Jobsstraat richting ovonde Wellens reden, werden frontaal aangereden door een voertuig dat uit de andere richting kwam', zegt commissaris Dirk Janssens, woordvoerder politie Neteland.

'Na de zware klap werd één van de wagens weggeslingerd. Die kwam tegen een bestelwagen terecht, die eveneens zware schade opliep. De ravage is groot. De Ringlaan blijft volledig afgesloten tussen St.-Jobsstraat en ovonde Wellens. Het verkeer wordt omgeleid langs de ventwegen.'

De weersomstandigheden (sneeuw) zouden niet de oorzaak van het zwaar ongeval zijn. Pas na de crash is het fel beginnen sneeuwen op de Ringlaan.

Brandweer Kempen post Herentals moest een bestuurder uit z'n wagen bevrijden. Een verkeersdeskundige van het parket kwam ter plaatse.

Update 21u :

De Ringlaan bleef 4 uur voor het verkeer afgesloten tussen ovonde Wellens en St.-Jobsstraat.  De dienst Wegen en Verkeer kwam rond 21.20u nog extra strooien op de Ringlaan.  Brandweer Kempen post Herentals had heel wat werk om de brokstukken op te ruimen.

Foto's Peter Verstraeten/ Nnieuws ©

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto