U bent hier

10e Boerkesfeest lokt onder stralende zon veel bezoekers

Olen
02.09.2018 - 19.33u
Door: Lex Verellen

Vandaag liep er waarschijnlijk voor de laatste keer in Olen het Boerkesfeest,  omdat er voor de organisatie volgend jaar niet meteen een opvolger zich aandient. De huidige organisator is 80. 

Je herbeleefde rondom het gezellige pleintje van Beilen de tijd van toen met een sfeervolle Vlaamse kermis, heel wat animatie, volksspelen, straattheater en vele aloude lekkernijen zoals brood met bruine suiker en spek, frikadellen, pensen, bakharing of wafels, alles op z'n Olens.

'Toch een hele belevenis', lacht Pieter Van Houtem (22) uit Lille. 'Zo'n authentieke Jan Klaassen poppenkast, de krachtpatsers van Les Pois Lourds, de kleinste mobiele cocktailbar, Roadkill restaurant Volkov en een spectaculaire roofvogelshow.  Amai, dat is allemaal nostalgie. Daar hou ik van.  Ik ben 22, maar zo terug in de tijd gaan toen m'n overgrootvader zo jong was als ik.  Dat maakt ons allemaal happy. En die mensen hadden geen internet, dus die waren veel gelukkiger dan wij, denk ik toch. 

Ons gezinnetje genoot ook van de volkse muziek van, jawel, de Drie Koningen, Vaaf Man en Zakdoek.  We zijn eens langsgaan bij de 'échte' waarzegster. Zegt dat nie waar is, ze voorspelde voor ons een hoge winst op de Lotto volgend weekend... (lacht).'

Al het moois uit grootmoederstijd werd overgoten met een flink stralende zon.  Je kon dus ook dit jaar over de koppen lopen. Het Boerkesfeest was een organisatie van vzw Keizer Karel.  Olen op z'n best.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto