U bent hier

10e 'Replay' en 'Afterwork Festival' lokken 7.000 fans naar Herentalse Netepark - extra foto's

Herentals | Internationaal | Neteland | Vlaanderen
28.04.2019 - 09.52u
Door: Herman Gezelle

Ondanks de buien en wisselvallige temperaturen, lokt het vrijdagse 'Afterwork Festival' en het zaterdagse 'Replay Festival' 7.000 fans naar het Herentalse Netepark en daar waren ze bij de organiserende HAP Group best tevreden mee.

"Net als de voorbije jaren is alles vlot verlopen. Vrijdag hebben we twee tenten geopend voor ons 'Afterwork Festival', meteen onze beste editie. Het festival zit in de lift. We zijn VOKA en de talrijke regionale bedrijven dankbaar dat ze mee duwen aan het verhaal. 'Het grootste Afterwork Festival van België', want zo groot zijn we ondertussen geworden, mag rekenen op een ruime publieke belangstelling.

De grootste groep bezoekers is tussen de 25 en 30 jaar oud. De dj-sets van o.a. DJ Frank, DJ Ward en Cherry Moon Traxx konden rekenen op een grote belangstelling", zegt organisator Jelte Lambaerts.

10e Replay Festival

Op zaterdag was het de beurt aan het voornamelijk jonge volkje om zich uit te leven op de 4 festivallocaties. De regenhesjes en paraplu's bleven dicht, want het Replay Festival is al jaren een overdekt gebeuren.

Ondanks de frissere temperaturen zorgden de artiesten samen met de mensenmassa voor heel wat sfeer en warmte. "Het is het derde jaar op rij dat we komen", lacht Lore V.d.S. & C° uit Lille. "Waarom? De gezelligheid, de losse sfeer en de muziek. Tof dat de organisatoren alles overdekt hebben.  Heel goei punt."

Het 'Replay Festival' valt perfect in onze agenda's: het is het eerste festival na de winter en voor we starten met studeren voor onze eindexamens", zeggen Lotte Van den Heuvel en haar Berlaarse vriendinnen.

Muzikale hoogtepunten van deze 10e editie waren zonder meer de doortochten van Mark With a K, Da Tweekaz en de hotte, vrouwelijke Gentse DJ MANDY. Naast $hirak was het vooral weer uitkijken naar Jebroer. Zijn talrijke jeugdige fans hebben hem al lang vergeven dat hij een paar weken geleden de politie beetnam. Jebroer ging tekeer met 'Gaan met die banaan', 'Kind van de duivel' en 'Engeltje'. Elk liedje werd door de enthousiaste massa nagenoeg tot op de letter meegebruld.

UHasselt

Jelte Lambaerts: "Dankzij de steun van het publiek, de stad én onze partners, kunnen en willen wij deze festivals ook de komende jaren blijven organiseren."

Eén van de opvallende aanwezigen op het festivalterrein was UHasselt. Rector Luc De Schepper: "'UHasselt is een trotse partner van Replay Festival. Een festival met een sterke traditie van goede muziek en een onberispelijke organisatie.

Replay en UHasselt zijn verwant door hun warme aanpak en drang naar innovatie. Heel wat van onze UHasselt-studenten zijn trouwens afkomstig uit de Antwerpse Kempen. Replay en UHasselt zijn dus natuurlijke partners."

De data zijn nog niet bekend, maar volgend jaar komen er nieuwe edities van beide festivals. (pp)

Foto's onze Replay-fotograaf Peter Verstraeten/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto