U bent hier

10e Reünie ex-profrenners @ Maekelhoeve : 'Grootste organisatie in België'

Internationaal | Kempen regio | Laakdal regio | Nationaal | Neteland
22.10.2021 - 15.48u
Door: Herman Gezelle

De Maekelhoeve in Veerle-Laakdal is zondag the place to be voor de jaarlijkse unieke reünie van zo'n 150 wielerlegendes, samen met hun partners zo'n 300 genodigden. Vorig jaar viel de impossante wielerreünie door covid in het water.

'Het is ieder jaar toch een fijn én emotioneel weerzien van al deze toffe collega's -ex-renners', weet co-organisator Francis Vermeulen uit Herentals. 'Het is nu geleden van 2019 door corona, maar zo is dat nu.  Gezondheid gaat boven alles, hé.

Onze vriendenkring is de grootste ex-renners organisatie in België. Enkele Nederlanders mogen we ook begroeten, dat geeft onze 10e reünie een internationaal tintje.  De reünie was oorspronkelijk alleen voor ex-profs en we startten met een 50-tal deelnemers.

Nu kan iedereen die ooit koerste, in eender welke categorie, zich inschrijven en we hebben voor deze jubileumeditie maar liefst 500 uitnodigingen verstuurd. We verwachten meer dan 300 deelnemers, ook uit het buitenland. Onze reünie wordt namelijk heel erg gewaardeerd.

De 'champs' hebben dus ook aandacht en vriendschap voor de minder succesvolle ex-renners.

De vedetten van 50 jaar geleden tekenen normaliter present zoals de peter van de organisatie Rik Van Looy en de initiatiefnemers Suske Verhaegen en Staf Van Roosbroeck.

Ook  andere generaties komen langs : o.a.  Robert Vermeire, 5-voudig wereldkampioen veldrijden, Jean-Baptiste Claes, André Boonen en Wilfried Peeters.

Laat de nostalgie uit wielerland nu maar heerlijk overborrelen.

Ieder jaar smeden we nieuwe vriendschappen en afspraken.  Het hele team kijkt nu al uit naar de 11e editie : oktober 2022', besluit een fiere Francis Vermeulen.

Guy Verellen / Nnieuws / foto's : editie 2019.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto