Zondagochtend was het door het zomerse weer al om 07u gezellig aanschuiven voor het 7e Sander's Ontbijt, een benefietontbijt voor het Rondoufonds Duchenneonderzoek. Iedere sympathisant wilde er vandaag nog een zonnig uitstapje aan breien, maar eerst nog Sander's Project komen steunen.

Méér dan 1.600 sympathisanten kwamen naar De Vrede St.-Jozef-Olen lekker ontbijten of iets drinken. 50 toffe medewerkers zorgden ervoor dat alles piekfijn verliep.

'Heel fijn dat er ook dit jaar zoveel mensen ons project komen steunen', lacht Sander. 'Dank u allemaal, ook onze 50 medewerkers en de vele sponsors. Tot volgend jaar!'

Enkele jaren geleden kwam het idee om 'iets' te doen voor Sander zijn ziekte, uiteindelijk is het een jaarlijks ontbijtbuffet geworden, en dat blijkt een groeiende succesformule te zijn.

Ook dit jaar kwam o.a. het voltallig SKS Herentals-team met zo'n 90 hongerige magen steunen. Ook bestuursleden van HBBC-Herentals deden vandaag hun duit in het zakje. MTB Slijkbadders uit Olen zetten hun beste beentje voor.

6e Sander's Ontbijt : cheque van €37.450 voor Rondoufonds UZ Leuven

Vorig jaar werd dankzij het Sander's Ontbijt €37.450 aan het Rondoufonds voor Duchenneonderzoek (AZ Leuven) geschonken, een fantastisch bedrag. 

Op 10 september overhandigt Sander & team de opbrengst van deze 7e editie aan Dr. Nathalie Goemans (UZ Leuven) in De Bareel in Olen tijdens het medewerkersfeest.

Guy Verellen / Nnieuws.