Vrijdagavond kwamen 180 quizzers in cc 't Schaliken hun hersenen breken op de 1e  N-VA Quiz.  Wereldkampioen Erwin Vervecken presenteerde als een volleerd animator alles mooi aan elkaar.  Je hoorde overal : 'Sterke vragen, mooie prijzenpot.  Soms wat moeilijk, maar ook vaak een weggever'.  Het team Aquarius won uiteindelijk de quiz.  Een dame uit de Nieuwstraat won de €100 cash. 

En last but not least kregen de quizzers van N-VA Nijlen de consumptieprijs. Je zag het eraan dat ze genoten hadden van Vlaamse biertjes. Maar voor champagne, Jägermeister en Oude Ollandse jenever moet je wel wat voor over hebben.

CD&V had een sterke afvaardiging gestuurd en eindigde op een knappe 8e plaats.  Ingrid Ryken schepen voor cultuur en 'quizzen' en raadslid Bart Michiels : 'Pittige toffe quiz, niet gemakkelijk maar een pak variatie in de vragen.  Op 25/2/2017 organiseert CD&V Herentals haar quiz.  Iedereen is welkom. N-VA komt ook, dat doet deugd.'

Kamerlid Yoleen Van Camp : 'Onze quiz was een overweldigend succes. Met ruim 30 ploegen zat cc 't Schaliken gezellig vol en zowat het voltallige bestuur van onze N-VA Herentals ploeg verzorgde een prima bediening. Dat de quiz behoorlijk denkwerk vereiste en vooral een (inhoudelijk) moeilijke start kende, kon de pret niet drukken.

Er werd op het laatst duchtig bij de muziekvragen meegezongen zelfs. En de vele prijzen die we aan het einde van de rit konden uitdelen waren de kers op de taart. Proficiat aan Aquarius die met één punt verschil de hoofdprijs in de wacht sleepte en ook aan de winnaar van onze tombola-hoofdprijs van €100 cash die naar een dame in de Nieuwstraat in Herentals ging. Graag tot volgend jaar allemaal.' Beelden NNieuws.