Op de Belgische kampioenschappen Trampoline hebben de gymnasten van Corpus Sanum Herentals 2 Belgische titels gewonnen en nog 4 podiumplaatsen behaald.

Dendermonde was de gaststad voor de Belgische kampioenschappen Trampoline. Op zaterdag stonden eerst de wedstrijden van het B-niveau op het programma. Goede prestaties kwamen van Sita Custers 13de (B11), Bauke Van Den Bulck 14de (B13), Elisabeth Van Roy 11de (B15-16) en Kaat Sels 8ste (B15-16).

Hoe gooi je een zekere medaille of titel weg die in handbereik ligt. Gewoon door 12 sprongen te doen en niet de gebruikelijke 10 sprongen zoals is voorgeschreven. Dat overkwam Dali Luyckx (B15-16) die na de opgelegde oefeningen met enkele punten voorsprong aan de vrije reeks begon.

Weg titel en weg medaille en dan hield zij er nog een 4de plaats aan over. Zonder twijfel kwam de beste prestatie van Fem De L' Arbre die na de 1ste reeks een grote voorsprong nam op de concurrentie. Ze bleef kalm met haar 2de reeks en werd oververdiend Belgisch kampioen in de categorie B12 jaar. Een nieuwe ster is geboren.

Zondag werd er in de voormiddag de kampioenschappen Trampoline synchroon gehouden. Na de mooie 4de plaats op het VK ging het voor Bauke Van Den Bulck en Fem De L'Arbre helemaal fout en ze werd roemloos 8ste.

De Vlaamse kampioenen Kaat Sels en Elisabeth Van Roy sprongen een beetje krampachtig en dat kostte hen de titel, maar ze wonnen wel de zilveren medaille. Zonder veel training eindigden Yoni Verdonck en Teo Teodoru op een verdienstelijke 5de plaats. De zussen Nell & Britt Caers zetten 2 voortreffelijke oefeningen neer en werden voor de 3de keer Belgisch kampioen Trampoline synchroon.

In de individuele wedstrijd strandde Teo Teodoru op een ongelukkige 6de plaats en viel dus net af voor de finale (eerste 5 van de voorronde). Bij de seniors waren er slechts 6 gymnasten geselecteerd voor dit BK en 3 daarvan kwamen van Corpus Sanum.

In de voorronde ging Britt Caers in de fout en viel af voor de finale. In een uiterst spannende finale moesten Nell Caers (3de) en Yoni Verdonck (2de) de overwinning laten aan Merel Wirtgen van Beveren-Leie. Toch 2 Herentalsenaren op het podium en daar mag men best fier over zijn.

Volgend weekend is er nog het Vlaams kampioenschap C-niveau en het Belgisch kampioenschap Dubbelmini en dan is het officieel seizoen voorbij. Mogelijk vallen er voor Corpus Sanum Herentals nog enkele gouden appelen in de mand.