U bent hier

240 senioren genieten van gezellig samenzijn tijdens ‘Oud lief ik hou van jou’

Mol | Neteland
09.02.2018 - 14.21u
Door: Lex Verellen

240 senioren genoten op donderdag 8 februari van het ontmoetingsmoment 'Oud lief ik hou van jou' in Hof Van 't Rauw. Alle plus 75-jarigen, rolstoelvaste en/of zwaar zorgbehoevende 65-plussers en mensen met dementie uit onze gemeente waren uitgenodigd voor dit gezellig samenzijn. De activiteit werd georganiseerd door de seniorenraad in samenwerking met de dienst seniorenplus.

"Ik hou van jou." Het zijn simpele woorden, maar het doet zo'n deugd als iemand dit tegen je zegt. Valentijnsdag is een dag waarop 'gaarne zien' speciale aandacht krijgt. Deze bijzondere aandacht willen we onze ouderen graag geven. Daarom nodigden we hen uit voor een 'oude' vriendenmaaltijd. Het werd een heus feest met lekker eten, een optreden van The Jackets, gelegenheid tot dansen, zingen en bijpraten over vroeger en nu.

Vrijwilligers

Een 25-tal oudere vrijwilligers stond die dag paraat om de genodigden te begeleiden en op te halen met de Handicar. De meeste deelnemers werden met bussen opgehaald en weer thuisgebracht. Daarnaast stonden deze vrijwilligers in voor het klaarzetten van de zaal, het verzorgen van de vestiaire, het serveren van het eten en de drankjes, de afwas,...

Drempelverlagend

Ook voor de dienst seniorenplus was dit feest een unieke gelegenheid om, via een informele babbel, de noden van ouderen te ontdekken. Bovendien werkt deze ontmoeting drempelverlagend als mensen later een hulpvraag hebben.

Meer info: dienst seniorenplus, 014 33 16 00, dienstseniorenplus@gemeentemol.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto