U bent hier

25 trainers, ploegafgevaardigden en vrijwilligers SKS Herentals volgen AED-opleiding

Herentals
01.12.2016 - 08.41u
Door: Peter Caers

Liefst 25 trainers, jeugdtrainers en vrijwilligers van SKS Herentals hebben woensdagavond samen met jullie reporter een opleiding AED-reanimatie gevolgd.

SKS-voorzitter Gerrit Van Nueten was bijzonder opgetogen over de grote opkomst.

AED-toestel in kantine

Gerrit Van Nueten: "We kochten met de opbrengst van de wafelverkoop voor de club een AED-toestel. Dat gebeurde in samenspraak met het AZ Herentals zodat we het juiste toestel konden aankopen. De opleiding van woensdagavond is een logisch vervolg van de aankoop.

Door de massale aanwezigheid van alle trainers, vrijwilligers en ploegafgevaardigden is er nu bij elke match van SKS Herentals (jeugd en volwassenen) minstens één persoon aanwezig die het toestel kan gebruiken.

Wat gebeurde met voetballer Simon Verdonck van VC Herentals en de supporter van KSK Lierse in Tubeke heeft de noodzaak aan een eigen AED-toestel en de werking ervan nog eens aangetoond."

Reanimatie

Jurgen Dehaes, MUG-verpleegkundige spoedgevallen van het AZ Herentals gaf de deskundige uitleg over hoe er juist moet gereanimeerd worden en hoe het AED-toestel correct gebruikt wordt. Daarna kon iedereen op de verschillende poppen de reanimatie met hartmassage en AED-toestel inoefenen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto