In het Diamantmuseum in Nijlen werd vanmiddag de 28e Herman Van Springels Diamond voor nieuwelingen voorgesteld. Deze wedstrijd tussen Vorselaar en Duffel, door de Kempense diamantgemeenten, wordt op zondag 19 april georganiseerd.

De winnaar krijgt uit  handen van Herman Van Springel een uniek edelsteentje, geschonken door het Antwerp World Diamond Center. De burgemeesters van Vorselaar, Grobbendonk (waar de wedstrijd officieel start), Herenthout, Berlaar en Nijlen waren erbij om de koers voor te stellen.

"De wedstrijd gaat over wegen waar ik vroeger op training veel heb afgezien", aldus Herman Van Springel. De Kempen blijft een prachtige streek. Ik heb een hechte band met deze koers en ben trots op de erelijst, met o.m. Tom Boonen, Jurgen Van den Broeck, Jurgen Roelants en Enzo Wouters."

Aan de aankomst in Duffel (Reynaers Alumium) kunnen de wielerliefhebbers het boek Herman Van Springel 'De Schat van Mark Uytterhoeven' aan 10 euro kopen.

Museumbrochure Kempens Karakter

Samen met de Herman Van Springels Diamond werd ook de nieuwe museumbrochure van Kempens Karakter voorgesteld. "We bundelden de meest unieke musea van de streek (Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Lier, Nijlen, Olen en Putte) in een mooie brochure", aldus Ingrid Ryken, voorzitter toerisme Kempens Karakter.

"Van verschillende heemmusea, een ondergoedmuseum en een treinmuseum tot heuse kunstgaleries en een diamantmuseum: de Kempen heeft het allemaal. De brochure is gratis te verkrijgen op de toerismekantoren van de gemeenten. Info: www.briljantekempen.be www.hermanvanspringelsdiamond.be       Van the Man / NNieuws. Straks meer.