Meer dan 300 jonge talenten stonden woensdagnamiddag aan de start van de jeugdinitiatie veldrijden van de Krawatencross op De Lilse Bergen. 'Op een dag staat hier opnieuw een groot kampioen op', weet protagonist en organisator Jef Van den Broeck. 'Ik herinner me nog heel goed Wout van Aert en Sanne Cant toen die destijds hier als onbekende youngsters aan start kwamen.'

De jeugdinitiatie veldrijden blijft jaarlijks een echt succesnummer en voor veel jongeren dé ideale manier om zelf eens te proeven van het echte zware labeur eigen aan veldrijden.

Ex-veldrijders Erwin Vervecken, Rudy De Bie, Roland Liboton en ook Angelo De Clercq, zoon van voormalig wereldkampioen Mario De Clercq, reden mee op de omloop van 3km.

Nieuwe talenten, new heroes, new champs

Na afloop kregen alle deelnemers uit handen van burgemeester Marleen Peeters en de kindergemeenteraad, een leuke goodiebag.  Zaterdag staat zo goed als de hele wereldtop weer aan de start van de Krawatencross.

'Met alle ouders, grootouders en sympathisanten meegerekend denk ik wel dat hier vandaag 1.500 fans langs het parcours hun jongeren komen aanmoedigen. Dat is evenveel volk als bij onze allereerste A-cross destijds', illustreert Jef Van den Broeck.

Afspraak nu zondag voor de 29e Krawatencross op de Lilse Bergen - aanvang om 09.15u :

09u15Eerstejaars Nieuwelingen (30min)
10u00 Tweedejaars Nieuwelingen (30min)
11u00Junioren (40min)
12u00Beloften (50min)
13u45Dames alle categorieën (40min)
15u

Elite (60min).

Op de foto's : Erwin Vervecken, Jef Van den Broeck, Rudy De Bie en Angelo De Clercq  namen 300 jonge Kempense renners op sleeptouw voor de jeugdinitiatie veldrijden.  De enthousiaste rennertjes proefden van het mulle parcours van de Krawatencross op De Lilse Bergen / foto's Mil Cambré / Nnieuws - Guy Verellen.