U bent hier

30.000 fans sluiten Tourwinnaar Egan Bernal in hun hart (2)

Herentals
02.08.2019 - 00.41u
Door: Mark Jaspers

Zo'n 30.000 wielerfans sloten donderdagavond in Herentals de nieuwe Colombiaanse Tour-held Egan Bernal (22) in hun hart.

Stig Broeckx mocht het startschot geven van de 15e editie Herentals Fietst die zeker een plaats krijgt in de regionale geschiedenisboeken. 'Wat me hier in Herentals overkomt, is gewoon fantastisch', zegt een emotionele Stig. 'Dank uw wel aan de massa supporters die me door en door blijven steunen in m'n revalidatie. Trouwens ook een prachtige organisatie hier.'

De perfecte HFF-organisatie met een deelnemersveld om 'U' tegen te zeggen, stond garant voor een uniek sportfeest. Egan Bernal won het Na-Tourcriterium in een spurt voor Trentin en Stybar.

Bloemenmeisje Jolien Van Loy overhandigde in een staprobot de 'fleurs d'honneur'. Jolien is een verlamde Kempense die dankzij een staprobot van To Walk Again weer kan stappen tijdens de revalidatie.

Herentalse politici en de sponsors mochten de bloemen overhandigen aan de winnaars met behulp van kandidate Miss Antwerpen Celine Van Ouytsel.

Ook topkerel Stig Broeckx kreeg meteen na de huldiging van de winnaar van het na-Tourcriterium een bos bloemen van Jolien en een knallend vuurwerk. Nadien mocht DJ Zdenek Stybar het Deca-Dance feestje openen van achter de draaitafel met hulp van Jolien Van Loy.

Saartje Vandenbroucke won het criterium voor dames-elites. Met Vandenbroucke stonden ook nog de Nederlandse rensters Kylie Waterreus en Claudia Jongerius op het podium.

Een topeditie!

Foto's Mark Jaspers/Johan Temmerman/ Nnieuws

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto