Zo'n 30.000 wielerfans sloten donderdagavond in Herentals de nieuwe Colombiaanse Tour-held Egan Bernal (22) in hun hart.

Stig Broeckx mocht het startschot geven van de 15e editie Herentals Fietst die zeker een plaats krijgt in de regionale geschiedenisboeken. 'Wat me hier in Herentals overkomt, is gewoon fantastisch', zegt een emotionele Stig. 'Dank uw wel aan de massa supporters die me door en door blijven steunen in m'n revalidatie. Trouwens ook een prachtige organisatie hier.'

De perfecte HFF-organisatie met een deelnemersveld om 'U' tegen te zeggen, stond garant voor een uniek sportfeest. Egan Bernal won het Na-Tourcriterium in een spurt voor Trentin en Stybar.

Bloemenmeisje Jolien Van Loy overhandigde in een staprobot de 'fleurs d'honneur'. Jolien is een verlamde Kempense die dankzij een staprobot van To Walk Again weer kan stappen tijdens de revalidatie.

Herentalse politici en de sponsors mochten de bloemen overhandigen aan de winnaars met behulp van kandidate Miss Antwerpen Celine Van Ouytsel.

Ook topkerel Stig Broeckx kreeg meteen na de huldiging van de winnaar van het na-Tourcriterium een bos bloemen van Jolien en een knallend vuurwerk. Nadien mocht DJ Zdenek Stybar het Deca-Dance feestje openen van achter de draaitafel met hulp van Jolien Van Loy.

Saartje Vandenbroucke won het criterium voor dames-elites. Met Vandenbroucke stonden ook nog de Nederlandse rensters Kylie Waterreus en Claudia Jongerius op het podium.

Een topeditie!

Foto's Mark Jaspers/Johan Temmerman/ Nnieuws