U bent hier

4 gewonden door gekantelde tram in Wommelgem, ook ongeval met tram in Deurne

Provincie Antwerpen | Vlaanderen
20.02.2018 - 10.35u
Door: Mark Jaspers

Op de keerlus aan de rotonde van het op- en afrittencomplex van de E313 in Wommelgem is dinsdag rond 9u een tram gekanteld. Eerder op de ochtend vond er ook al een zwaar ongeval tussen een tram en een bus plaats in Deurne.

Het ging om een gekoppeld stel trams, waarvan het voorste stel op zijn zij belandde. Het ongeval gebeurde volgens de bestuurder van de tram omdat zijn remmen dienst weigerden in de bocht. Daardoor lag de snelheid van de tram te hoog en kwam het tot de crash.

Op het moment van het ongeval zaten vijftien personen in de tram, daarvan raakten er vier lichtgewond.

De politie roept op om de omgeving van het ongeval te vermijden omdat er straks een grote kraan van Michielssens ter plaatse komt om de tram te takelen.

Het ongeval zorgt voor heel wat hinder. De oprit van de E34-E313 naar Antwerpen is afgesloten. Er rijden momenteel ook geen trams meer naar P+R Wommelgem, lijn 8 wordt afgeleid naar Silsburg.

Ook ongeval met tram Deurne

Op het kruispunt van de August Van de Wielelei en de Ruggeveldlaan in Deurne zijn dinsdagochtend een bus en een tram frontaal op elkaar gereden. Een twintigtal personen raakten gewond. De weg was er een hele tijd volledig versperd.

De tram op lijn 10 die in de richting van Antwerpen reed, draaide aan het kruispunt onverwacht linksaf naar de Ruggeveldlaan. Dat is niet de normale route voor tram 10 en dat was waarschijnlijk ook wat de buschauffeur die in de richting van Wijnegem reed verraste. Het kwam tot een stevige aanrijding, waardoor de buschauffeur gekneld zat in zijn cabine.

De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, hij verkeerde niet in levensgevaar. In de tram en bus - goed gevuld tijdens de ochtendspits - raakten in totaal een twintigtal passagiers gewond. Zij werden met lichte verwondingen naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Het ongeval zorgt voor de nodige verkeershinder in de buurt. Het tramverkeer is onderbroken en ook de bussen kunnen maar moeilijk door. (VRTNWS - foto Marnik Aerts ©)


imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto